Jornades Europees del Patrimoni 2018

S'oferirà un concert de Ferran Palau i visites guiades i teatralitzades especials

El cap de setmana del 13 i 14 d’octubre, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ofereix portes obertes i diverses activitats gratuïtes amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2018. Entre les propostes destacades d’enguany hi ha un concert de Ferran Palau al pati, visites guiades a les voltes de la teulada i als espais habitualment no visitables del mNACTEC i la nova visita teatralitzada “De fàbrica a museu”.

Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren anualment a tot Europa. Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials com els museus obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni.

Durant tot el cap de setmana l’accés al Museu serà lliure, i les activitats programades són gratuïtes, però tenen un aforament limitat i es recomana fer-ne reserva prèvia a través del web del Museu.

El programa d'activitats és el següent:

DISSABTE 13 D'OCTUBRE

Portes obertes de 10.00 a 14.30 h i de 16.30 a 20.30 h

10.30, 11.30 i 12.30 h | Passejada per les voltes: Visita guiada per les voltes de la teulada del Vapor Aymerich, Amat i Jover, una mirada diferent a l’excepcional edifici de l’arquitecte Muncunill. [places exhaurides]

18.00 i 19.00 h | Visita teatralitzada: “1909. Un passeig per la fàbrica”Recorregut pels antics espais de la fàbrica tèxtil, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del s XX.

 

DIUMENGE 14 D’OCTUBRE

Portes obertes de 10.00 a 14.30 h

10.30 i 11.45 h | Visita guiada “Els racons amagats del mNACTEC”: Itinerari per les voltes de la teulada, les reserves internes on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i el taller de restauració. A càrrec de Mercè Gual, restauradora del Museu.  [places exhaurides]

11.00 h (al CMDT)| Visita guiada “Art i maquinària tèxtil: Al Centre de Documentació i Museu Tèxtil, l’artista Francesca Piñol comentarà les seves obres amb tècnica jacquard exposades a “Marques d’aigua”. Al mNACTEC descobrirem les màquines del procés industrial tèxtil i, en especial, el teler Jacquard. L’itinerari s’inicia a les 11 h al CDMT i finalitza a les 13 h al mNACTEC.

12.00 i 13.00 h | Visita teatralitzada: “De fàbrica a museu”Acompanyats del mestre d’obres de l’edifici, la visita permet conèixer el procés de construcció del Vapor Aymerich, Amat i Jover i algunes anècdotes que hi han succeït des dels seus inicis com a fàbrica fins a passar a ser un museu.

12.30 h | Concert de Ferran PalauConcert-vermut del músic Ferran Palau al pati històric del museu. En el concert es presentarà Blanc, el tercer disc en solitari del compositor i guitarra del grup català Anímic.

press-clock 24 d’agost 2018