Jornada sobre il·lustració i difusió del patrimoni

Jornada tècnica i presentació d'una nova publicació

El Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha organitzat la Jornada Tècnica “La il·lustració com a forma de difusió del patrimoni. L’obra de Jordi Ballonga” el proppassat 10 de febrer al MNACTEC.

Aquesta jornada tenia com objectiu fer una posada al dia de les possibilitats que dóna el recurs de la il·lustració en la difusió del patrimoni cultural, presentar el recull de treballs il·lustrats sobre els museus i centres patrimonials del Sistema Territorial del MNACTEC publicats a la revista Descobrir i per posar en valor la tasca professional de l’il•lustrador Jordi Ballonga.

La jornada s’ha inaugurat amb la presentació de la publicació Temps Moderns. Patrimoni de la Societat industrial de Catalunya, amb il·lustracions de Jordi Ballonga, editada conjuntament pel MNACTEC i per la revista Descobrir Catalunya. En la presentació hi han intervingut el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Joan Pluma; el director de la revista Descobrir, Joan Morales, i el director del MNACTEC, Jaume Perarnau.

Els temes que ha abordat la sessió són: 
•    La comprensió del patrimoni a través del dibuix i la il·lustració
•    La il·lustració com a contingut. Una nova metodologia de treball. Els Quaderns de didàctica i difusió del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
•    El dibuix tecnològic i els llibres de text
•    El paisatge natural i humà. Guies i dibuixos dels Parcs Naturals 
•    La recerca i la difusió científica i tecnològica en el treball de Jordi Ballonga

La sessió s’ha adreçat a docents, museòlegs, divulgadors, il·lustradors, dissenyadors i persones interessades en el coneixement, la recerca i la difusió del nostre patrimoni cultural i natural.

 

10/02/2015

press-clock 10 de febrer 2015