Fotografies interactives als murs del MNACTEC

Les imatges van acompanyades de punts QR, que permeten accedir a continguts a través de dispositius mòbils

El Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha posat en marxa la primera fase del projecte Murs del MNACTEC, que inclou en primer moment la instal·lació a les parets exteriors del recinte del museu de tres fotografies de grans dimensions relacionades amb l’antiga activitat industrial al Vapor Aymerich, Amat i Jover, seu del museu a Terrassa. En els murs també s’han habilitat punts QR que permetran obtenir, mitjançant dispositius mòbils, informació relacionada amb la imatge exposada així com de l’oferta patrimonial i de continguts del museu.

Murs del MNACTEC és un projecte impulsat pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i que ha estat dissenyat per l’Espai Didàctic de la Imatge i el Patrimoni (EDIP) de La Farinera CAVV, amb la col•laboració del Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CITM/UPC). Es tracta d’un projecte orientat a fer confluir la visualització d’imatges, ja siguin antigues, modernes o en moviment, sobre edificis, i que en aquest cas té com a objectiu posar en valor i fer més visible l’edifici industrial que acull el MNACTEC, així com dignificar l’entorn del museu.

Dues de les imatges de grans dimensions s’han col·locat al carrer Pau Claris i l’altra a la cantonada entre Pau Claris i carrer Indústria. Les imatges són fotografies antigues del Vapor Aymerich Amat i Jover que reprodueixen espais de l’antiga fàbrica en funcionament, amb la maquinària per a la fabricació tèxtil de l’època. La impressió de les tres imatges l’ha fet l’empresa EGM de Barcelona, i el Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia de la UPC de Terrassa ha col·laborat en la seva digitalització i l’optimització.

 

15/01/2015

press-clock 15 de gener 2015