Es renova l'espai expositiu "Viva Montesa"

També s'inaugura la mostra temporal “Campions del motociclisme”

El Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) inaugura dues exposicions relacionades amb el món de la moto: la renovació de l’espai de l’exposició permanent “Viva Montesa” i la nova mostra temporal “Campions del motociclisme”. Aquestes dues exposicions s’emmarquen en el procés de remodelació de l’exposició permanent “El transport” del MNACTEC. A l’acte també s’ha presentat el llibre Montesa Art Gallery, editat per Honda Motor Europa España, una publicació que repassa la historia de Montesa des de la seva fundació l’any 1945.

A la inauguració de l’exposició hi han assistit el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat, Joan Pluma; el director del MNACTEC, Jaume Perarnau; els germans Xavier i Jordi Permanyer, antics propietaris de la marca Montesa i propietaris de la col·lecció de motocicletes dipositada al MNACTEC; el pilot català de trial Toni Bou, i els autors del llibre Montesa Art Gallery editat per Honda Motor Europa España: Albert Cavero, Jose Peiró, Miquel Cirera i Francesc Montero.         

 

Remodelació de “Viva Montesa”
El MNACTEC ha remodelat l’exposició permanent “Viva Montesa”, que fa un recorregut per la història de la marca catalana Montesa a través de les motocicletes exposades de la Col·lecció Pere Permanyer, un veritable museu Montesa. L’exposició mostra tots els models de motos de Montesa de totes les èpoques.

La renovació de l’espai expositiu té com a objectiu posar en valor i donar més visibilitat a la col·lecció. La nova estètica i la distribució dels vehicles pretén crear un espai més dinàmic que atregui un públic més jove.

Les 67 motocicletes, tres bicicletes i dos motors exhibits, acompanyades de vídeos i imatges emblemàtiques, són les encarregades d’explicar la història de la marca des dels seus inicis, l’any 1945, remarcant algunes de les etapes socials i esportives més significatives de l`època com l’Operació Impala, l’Operació Crono, les 24 Hores de Montjuïc, els trasllats de la fàbrica a causa del creixement de l’empresa, l’exportació a nivell mundial, els anuncis publicitaris i l’aparició en premsa, fins arribar a la creació de la societat Montesa-Honda SA l’any 1986.

 

“Campions del motociclisme”
L’exposició fa un recorregut per les diferents modalitats esportives del motociclisme (el trial, l’enduro, el motocròs, el ral·li raid i la moto GP) i es mostren deu vitrines amb els equipaments amb què destacats pilots han guanyat competicions.

Es presenten els palmaresos i els equips d’alguns dels millors pilots de la historia del motociclisme: Toni Bou, Marc Coma, Toni Elias, Gerard Farrés, Takahisa Fujinami, Javi García Vico, Marc Guasch, Juan Pedrero, Laia Sanz i Jordi Viladoms.

L’exposició pretén donar un pas més enllà de presentar aquestes primeres figures. Així doncs, endinsa el visitant en el món de l’equipament tècnic tèxtil pel motociclisme, i es pot conèixer la indumentària que porten els protagonistes de les curses: cascs, jaquetes, granotes, protectors, etc. La mostra fa atenció també als teixits tècnics amb què està feta la indumentària, elements clau per l’èxit a les competicions perquè han de garantir la llibertat de moviments, la comoditat i sobretot, la protecció i la seguretat del pilot.

 

El llibre Montesa Art Gallery
Montesa Art Gallery és una publicació d’alta qualitat editada per Honda Motor Europe España, en homenatge als amants de Montesa i del motociclisme en general.  El llibre repassa, a través de 248 pàgines, la historia de Montesa des de la seva fundació fins avui, i mostra els fets més rellevants de la marca Montesa en diversos moments de la seva trajectòria, justament amb fotografies i documents gràfics de cada època.

El llibre inclou una selecció dels 64 models més representatius de la marca Montesa, en perfecte estat de conservació, que han estat fotografiats en estudi per oferir el millor nivell de qualitat i de detall de la imatge.

La publicació Montesa Art Gallery es podrà adquirir a un preu de 65 euros a través de la  xarxa de concessionaris Honda, i de llibreries i museus especialitzats en motor.

 

11/12/2015

press-clock 11 de desembre 2014