Es publica el reportatge ‘Científiques i tecnòlogues’

L’audiovisual vol posar de relleu les aportacions de les dones en les disciplines STEM

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha publicat el reportatge Científiques i tecnòlogues, que vol visibilitzar les aportacions de les dones en les disciplines STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, en les seves sigles en anglès) a través de les entrevistes a Núria Salán, professora de l’UPC-Terrassa i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, i Sònia Estradé, professora agregada del Departament d’Enginyeria Electrònica i Biomèdica de la Facultat de Física de la UB i presidenta d’AMIT-CAT.

El reportatge mostra alguns exemples de dones rellevants en l’àmbit de la ciència i la tècnica que han estat històricament oblidades com Hedy Lamarr, Hildegarde de Bingen o Berta Ludwig. També presenta les dades de dones que estudien carreres STEM a Catalunya i Espanya en l’actualitat, i es planteja com millorar la presència de les dones en aquestes disciplines.

Científiques i tecnòlogues és el primer capítol d’El Telescopi, una sèrie de reportatges breus produïts pel MNACTEC que reflexionen sobre temes d’actualitat del món científic i tecnològic i la seva incidència en la societat a través de la veu d’experts.

press-clock 31 de març 2022