El Museu del Calçat d'Inca visita el ST del MNACTEC

S'estudiarà la col·laboració entre el museu i la xarxa de museus del MNACTEC

Diversos representants del Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca (Mallorca) visitaran, del 26 al 29 de maig, diversos equipaments museístics i patrimonials de Catalunya per conèixer de prop el Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). També està previst estudiar possibles vies de vinculació i col·laboració entre el Museu del Calçat i de la Indústria i el Sistema Territorial del MNACTEC.

El Museu del Calçat i de la Indústria conta la història de la fabricació del calçat i de les seves indústries auxiliars a Mallorca, des del segle XIII fins a l’actualitat. Exposa eines preindustrials, maquinària industrial, fotografies, dissenys, una col·lecció de sabates d’antics i actuals fabricants de calçat, revistes de moda, publicitat, obres d’art i curiositats relacionades amb el món de la sabata.

La delegació d’Inca estarà encapçalada, entre altres representants, per la directora del Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca, Aina Ferrero Horrach i per la regidora de l’Ajuntament d’Inca i delegada d'Igualtat, de Salut i del Museu del Calçat i de la Indústria, Antonia Maria Sabater Martorell.

El programa previst per a aquesta delegació inclourà les visites següents:

  • Dimecres 26 de maig: Visita al Museu Molí Paperer de Capellades, al Museu de la Pell d'Igualada-Adoberia Cal Granotes i al Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera.
  • Dijous 27 de maig: Visita al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, conferència sobre el projecte del Museu del Calçat i la Indústria d’Inca i visita al Museu de la Tècnica de Manresa.
  • Divendres 28 de maig: Visita al Museu de les Mines de Cercs i al Museu del Ter (Manlleu).
  • Dissabte 29 de maig: Visita al Museu del Suro de Catalunya (Palafrugell), reunió amb representants de l’Associació de Museòlegs de Catalunya i visita a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries.

press-clock 25 de maig 2021