El MNACTEC publica les col·leccions en línia

Un nou apartat del web permet accedir a prop de 16.000 objectes de les col·leccions del Museu

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha publicat al seu web un nou apartat de Col·leccions en línia, que permet consultar informació tècnica i fotografies de 15.859 objectes de les col·leccions patrimonials del MNACTEC. Els objectes publicats en línia suposen prop d’un 70% del total que es conserven al Museu.

Els objectes, d'acord amb la Política d'Adquisicions del MNACTEC, estan classificats en nou col·leccions temàtiques: Aparells domèstics; Arts gràfiques; Computació, electrònica i telecomunicacions; Energia; Instrumentació científica i de mesura; Medicina; Sectors productius i serveis; Tecnologies audiovisuals; Tecnologies preindustrials, i Transport.

De cada objecte es poden consultar les dades següents: Nom, Marca / Model, Número d’inventari, Datació, Lloc de fabricació, Material, Tècnica, Àrea temàtica, Col·lecció, Data d'ingrés, Forma d'ingrés i Font d'ingrés.

L’usuari pot navegar per les diverses col·leccions per consultar els diversos objectes que contenen o bé utilitzar la cerca simple i la cerca avançada per trobar una peça concreta mitjançant el nom, el model o la marca, la datació o altres dades.

La publicació de les Col·leccions en línia s’emmarca en l’estratègia de digitalització del MNACTEC i té com a objectiu facilitar l’accés lliure als objectes que formen part de les col·leccions del Museu per part de professionals i de la ciutadania. Es tracta d’un projecte viu, en contínua revisió i actualització, que s’anirà ampliant amb nous objectes i dades d’interès de cadascun d’ells.

press-clock 19 de juny 2023