El mNACTEC inaugura La Fàbrica 1909

El Museu obre un nou local de cafès, vins i platets

El gerent de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Xavier Arola; el director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Jaume Perarnau, i els promotors de La Fàbrica 1909, Rafa Blanco i Silvia Hernández, van inaugurar el passat dimarts, 1 de desembre, el nou local de cafès, vins i platets La Fàbrica 1909, situat a les instal·lacions del Museu.

L’acte va tenir lloc a les 19 hores i va incloure parlaments de les autoritats, un aperitiu per als assistents i l’acompanyament musical de Just Jazz Trio (Melisa Bertossi al saxo, Jose Borjas al contrabaix i Matías Muñoz als teclats). Durant la inauguració també es va projectarar un videomapping a la façana del Museu.

La Fàbrica 1909 està dirigit per Rafa Blanco i Silvia Hernández, que regenten des de fa deu anys el restaurant La Terrassa del Museu. El nou local ofereix servei de cafeteria i esmorzars als matins, i de platets i vins a copes a la tarda-vespre, amb una carta dinàmica en funció dels productes de temporada.

El nou local, que té entrada per la Rambla d’Ègara i pel pati històric del Museu, té una capacitat per a 40 comensals a l’interior i per a 60 a la terrassa, que està instal·lada al pati del Museu. La Fàbrica 1909 obre de dimarts a diumenge, amb horari de 9 a 16h els dimarts i els diumenges i de 9 a 16h i de 19 a 23h de dimecres a dissabte.

La decoració del nou espai ha respectat l’estructura de l’edifici de l’antic Vapor Aymerich, Amat i Jover, i l’interior presenta una decoració que dóna continuïtat a l’estètica fabril de la resta del Museu.

El mNACTEC ha posat en marxa aquest nou espai amb la voluntat d’oferir una experiència més completa i un millor servei als visitants del Museu. La iniciativa també dóna continuïtat a la voluntat del mNACTEC d’enfortir el vincle amb la ciutat de Terrassa, que ja s’havia iniciat amb l’obertura del pati històric com a espai per als ciutadans. 

 

01/12/2015

press-clock 27 de novembre 2015