Compromís per la sostenibilitat Biosphere 2017

El mNACTEC és una de les 245 empreses i serveis de la demarcació de Barcelona que han rebut aquesta distinció per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha rebut el distintiu “Compromís per la sostenibilitat Biosphere 2017” per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics. La distinció l’atorguen la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable, i s’ha lliurat a 245 empreses i serveis de la demarcació de Barcelona.

També han rebut el distintiu tres museus que formen part del Sistema Territorial del mNACTEC: el Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, el Museu de la Tècnica de Manresa i el Museu de les Mines de Cercs.

L’acte de lliurament dels distintius va tenir lloc el passat 13 de març, a la Casa Llotja de Mar, a Barcelona, encapçalat per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i el president de l'Institut de Turisme Responsable, Tomás Azcárate.

Distintiu “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere”

El distintiu vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i els serveis turístics de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable, que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística.

D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona ha impulsat, juntament amb l’Institut de Turisme Responsable i la cambra de Comerç de Barcelona, una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics i privats. Una metodologia que permet adquirir unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics, en estreta relació amb els diferents serveis turístics de la demarcació de Barcelona. Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, els serveis turístics que hi participen obtenen el distintiu  de “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, anualment renovable.

press-clock 15 de març 2018