Vermut Jazz | Concert de Benjamín León · Dave Mitchell · Adrià Font

Concert a l’estil de trio d’orgue Hammond basat en el hard bop

El mNACTEC organitza un concert-vermut jazz al seu pati històric, en el marc del 37è Festival Jazz Terrassa. El concert tindrà lloc diumenge que ve 11 de març, a les 13 hores, i anirà a càrrec de Benjamín León, Dave Mitchell i Adrià Font. Aquell dia el Museu farà jornada de portes obertes de 10 a 14.30h i oferirà visites guiades a les voltes (places limitades amb reserva prèvia)

Concert a l'estil de trio òrgan Hammond basat en el hard bop. Una proposta repleta de groove gràcies a la bona conjunció que dóna l'òrgan amb la guitarra i la bateria. El repertori proposat per aquests tres mestres d'un estil tan popular dins de la història del jazz, rememora la música de figures internacionals capitals de l'òrgan com Lou Benett i Jimmy Smith, alhora que es versionen altres temes. Una proposta plena de força, singular i swingant

  • Benjamín León, òrgan
  • Dave Mitchell, guitarra
  • Adrià Font, bateria

Benjamín León va va néixer en Ècija (Sevilla) el 1956. Als quatre anys es traslladava a Barcelona. Des de molt jove, la seva relació amb artistes de renom com Lou Bennett i Tete Montoliu van determinar la seva inclinació cap al Jazz. L'any 1975 va abandonar els seus estudis universitaris de psicologia per dedicar-se exclusivament a la seva carrera com a músic professional. Des de llavors, els seus concerts s'han anat succeint per tota la Península. Ha tocat als clubs de jazz més emblemàtics: la Cova del Drac, Satchmo, Jamboree a Barcelona, la Jazz Cava de Terrassa, Balboa Jazz Club, Segon Jazz, Clams a Madrid... Participa a diferents festivals entre els quals destaquen el Festival Internacional de Jazz de Barcelona i la Gran Parade du Jazz de Niça on va actuar com a representant d'Espanya, escollit per Ràdio Televisió Espanyola. Paral·lelament apareix a la Gran Enciclopèdia del Jazz Sarpe com el millor organista de jazz d'Espanya i un dels millors d'Europa. Benjamí León es mou entre el Jazz clàssic i el be bop, amb grans reminiscències del característic estil blues i seguit pels millors organistes de jazz de tots els temps.

Dave Mitchell (Kansas City, 1958), excel·lent guitarrista ha publicat una quinzena de treballs. Les seves influències més notables provenen de la gran escola de jazz nord-americà: Charlie Christian, Wes Montgomery, Kenny Burre i Grant Green. El seu personal estil combina aquestes influències amb una natural afinitat pel blues, el swing i el be bop. El seu nom s'associa a quantitat de projectes en els quals destaca el seu virtuosisme i qualitat instrumental. 

Adrià Font (Terrassa, 1945). Baterista pioner del gènere a Terrassa i vinculat al Club de Jazz Terrassa. Músic reconegut dins del panorama del jazz a Catalunya, al llarg de la seva trajectòria artística ha compartit escenari amb figures internacionals com Tete Montoliu, Bill Coleman, Johnny Griffin, Hal Singer, Buddy Tate, SlideHampton, Gene Connors, Carrie Smith, GuyLaffitte, George Coleman o Lou Bennett.

Es poden fer reserves a través de la web fins al divendres anterior a l'activitat a les 13h. A partir d'aquella hora, les reserves s'han de fer per telèfon al 93 736 89 66.

Tipus d'activitat: Espectacle

Categoria: Altres

Durada: 1 hora

Preu: 1 euro

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles