Vermut Jazz | Concert de Benjamin León · Dave Mitchell · Adrià Font

Concert a l’estil de trio d’orgue Hammond basat en el hard bop

El mNACTEC organitza un concert-vermut jazz al seu pati històric, en el marc del 37è Festival Jazz Terrassa. El concert tindrà lloc el proper diumenge 11 de març, a les 13 hores, i anirà a càrrec Benjamin León, Dave Mitchell i Adrià Font. Aquell dia el Museu farà jornada de portes obertes de 10 a 14.30 h i oferirà visites guiades a les voltes (places limitades amb reserva prèvia).

Concert a l’estil de trio d’orgue Hammond basat en el hard bop. Una proposta repleta de groove gràcies a la bona conjunció que dóna l’orgue amb la guitarra i la bateria. El repertori proposat per aquests tres mestres d’un estil tan popular dins de la història del jazz, rememora la música de figures internacionals cabdals de l’orgue com Lou Bennett i Jimmy Smith, alhora que versiona altres temes. Una proposta plena de força, singular i swingant

  • Benjamín León, orgue
  • Dave Michell, guitarra
  • Adrià Font, bateria

Benjamín León va nàixer a Ècija (Sevilla) al 1956. Als quatre anys es traslladava a Barcelona. Des de  molt jove, la seva relació amb artistes de renom com Lou Bennett i Tete Montoliu  van determinar la seva inclinació cap al Jazz. L’any 1975 va abandonar els seus estudis universitaris de psicologia per dedicar-se exclusivament a la seva carrera com a músic professional. Des d’aleshores, els seus concerts s’han anat succeint per tota la Península. Ha tocat als clubs de jazz més emblemàtics: la Cova del Drac, Satchmo, Jamboree a Barcelona, la Jazz Cava de Terrassa, la Balboa Jazz Club, Segundo Jazz, Clamores a Madrid... Participa a diferents festivals entre els que destaquen el Festival Internacional de Jazz de Barcelona i la Gran Parade du Jazz de Niza on va actuar com a representant d’Espanya, escollit per Radio Televisió Espanyola. Paral·lelament apareix a la Gran Enciclopèdia del Jazz Sarpe com el millor organista de jazz d’Espanya i un dels millors d’Europa. Benjamín León es mou entre el Jazz clàssic i el be bop, amb grans reminiscències del característic estil bluesy seguit pels millors organistes de jazz de tots els temps.

Dave Mitchell (Kansas City, 1958), excel·lent guitarrista ha publicat una quinzena de treballs. Les seves influències més notables provenen de la gran escola de jazz nord-americà: Charlie Christian, Wes Montgomery, Kenny Burrell i Grant Green. El seu personal estil combina aquestes influències amb una natural afinitat pel blues, el swing i el be bop. El seu nom s’associa a quantitat de projectes en els quals destaca el seu virtuosisme i qualitat instrumental.

Adrià Font (Terrassa, 1945). Baterista pioner del gènere a Terrassa i vinculat el Club de Jazz Terrassa. Músic reconegut dins del panorama del jazz a Catalunya, al llarg de la seva trajectòria artística ha compartit escenari amb figures internacionals com Tete Montoliu, Bill Coleman, Johnny Griffin, Hal Singer, Buddy Tate, Slide Hampton, Gene Connors, Carrie Smith, Guy Laffitte, George Coleman o Lou Bennett.

Es poden fer reserves a través del web fins al divendres anterior a l'activitat a les 13h. A partir d'aquella hora, les reserves s'han de fer per telèfon al 93 736 89 66.

Activity type: Show

Category: Other

Duration: 1 hora

Price: 1 euro

Dates:

No dates availables