Presentació del llibre 'Allò que va passar a Cardós', de Ramon Solsona

La presentació forma part del cicle 'Lletres i societat industrial'

Presentació del llibre Allò que va passar a Cardós, de Ramon Solsona, que comptarà amb la presència de:

  • Ramon Solsona, autor del llibre
  • Àlex Susanna, poeta, editor, gestor cultural i director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural
  • Joan Carles Alayo, doctor enginyer industrial, autor del llibre  L’electricitat a Catalunya: De 1875 a 1935

SINOPSI
Un guàrdia civil és assassinat a la vall de Cardós una nit de neu del 1965. Les causes i les conseqüències del crim travessen un territori sacsejat per les obres d’un gran complex hidroelèctric. Milers de treballadors excaven quilòmetres de galeries subterrànies, pous verticals i centrals invisibles des de l’exterior. La vida dels habitants de la vall es transforma. S’hi respiren aires nous, la guerra queda lluny, arriben la televisió, el sis-cents, el turisme, el twist i el biquini.

Com buscadors d’or, una corrua de persones acut a Cardós a la recerca d’una feina. S’allotgen en campaments i pobles, des del pla fins als llacs més alts, i les seves històries d’emigració i desarrelament, d’amor i de lluita s’encreuen les unes amb les altres. Hi ha conflictes de convivència, prosperitat econòmica, accidents de treball, corrupteles i el rerefons permanent de la dictadura. Un assassinat ho lliga tot.

Sis anys després de L’home de la maleta, Ramon Solsona ofereix una novel·la èpica i vibrant que té tota la rotunditat dels clàssics.


La presentació forma part del cicle Lletres i societat industrial, que té per objectiu donar a conèixer aquelles obres literàries recents que retraten o s’ambienten en un context de canvi social, resultat dels processos d’industrialització a Catalunya, i aprofundir també en la vessant més tècnica d’aquests canvis històrics i socials. Els àmbits industrials que s’aborden en el cicle són el tèxtil, la viticultura i l’electricitat.

Tipus d'activitat: Presentació

Categoria: Altres

Durada: 1 hora

Preu: Gratuït

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles