Presentació de la novel·la 'La filla de la tempesta', de Santi Baró

L'activitat forma part del cicle 'Lletres i societat industrial'

Presentació de la novel·la La filla de la tempesta, de Santi Baró, que comptarà amb la participació de: 

  • Santi Baró, autor
  • Pilar Bertran, editora d'Edicions 62
  • Domènec Ferran, historiador i director del Museu de Terrassa

 

Sinopsi

A principis dels seixanta Catalunya rep una forta onada d’immigrants procedents d’Andalusia. Jornalers que fugen de la seva terra a causa de la precarietat d’uns treballs en condicions infrahumanes i que arriben a milers a Barcelona amb el tren Catalán. Terrassa viu, en canvi, un boom industrial; el fum dels vapors de la indústria tèxtil és el testimoni d’una riquesa que va en augment.

Aquesta és la història d’una noia cordovesa de només setze anys que arriba a Terrassa amb tota la família i la maleta carregada d’esperança i d’il·lusions. La descoberta d’un nou món i de noves amistats omplen el seu dia a dia. Una història de supervivència als anys seixanta enmig de fàbriques, cases benestants, barriades marginals i amb el marc de fons d’un fet tràgic del passat recent, la cèlebre riuada que el 1962 va arrasar el Vallès Occidental i que malauradament va canviar per sempre les il·lusions de la gent.


La presentació forma part del cicle "Lletres i societat industrial", que té per objectiu donar a conèixer aquelles obres literàries recents que retraten o s’ambienten en un context de canvi social, resultat dels processos d’industrialització a Catalunya, i aprofundir també en la vessant més tècnica d’aquests canvis històrics i socials. Els àmbits industrials que s’aborden en el cicle són l’aeronàutica, la indústria tèxtil i l'enginyeria.

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Presentació

Categoria: Recerca i divulgació

Durada: 1 h 15 min

Preu: Gratuït

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles