Presentació de la novel·la “La filla de la neu”, de Núria Esponellà

L’activitat forma part del cicle ‘Lletres i societat industrial’

Presentació de la novel·la La filla de la neu, de Núria Esponellà, que comptarà amb la participació de:

  • Núria Esponellà, autora
  • Antoni Gras i Font, responsable de Planejament i Patrimoni Històric Ferroviari de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. 

 

Sinopsi

L’Enric, un enginyer auxiliar del cremallera de Núria, i la Joana, una cambrera que acaba fent de professora d’esquí, es coneixen a gairebé dos mil metres d’altitud, quan els «homes del tren» de la FMGP (Ferrocarriles de Montaña en Grandes Pendientes) estan construint l’obra d’enginyeria amb més metres d’altitud de tota la Península Ibèrica. Tot va bé, encara que en un moment determinat la guerra trenqui la placidesa relativa de les seves vides. Més tard, als anys 40, la Joana fa una travessa pels Pirineus que la porta fins a límits desconeguts.


La presentació forma part del cicle "Lletres i societat industrial", que té per objectiu donar a conèixer aquelles obres literàries recents que retraten o s’ambienten en un context de canvi social, resultat dels processos d’industrialització a Catalunya, i aprofundir també en la vessant més tècnica d’aquests canvis històrics i socials. Els àmbits industrials que s’aborden en el cicle són la indústria tèxtil, la construcció del cremallera de Núria i el naixement de l’excursionisme a Catalunya.

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Presentació

Categoria: Recerca i divulgació

Durada: 1 h 15 min

Preu: Gratuït

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles