Xerrada sobre el professor Odón de Buen, naturalista i divulgador científic de finals del segle XIX i principis del XX, que va utilitzar les ciències naturals per difondre entre les classes populars les seves idees republicanes i darwinistes. A càrrec d’Agustí Nieto Galán, professor d’Història de la ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Aquesta activitat s'emmarca en el projecte “Objectes mèdics sorprenents”, organitzat pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el Museu d'Història de la Medicina de Catalunya (MHMC) i que convida els visitants a descobrir la importància que tenen els objectes i els instruments mèdics en la forma en com s'estudien i s'entenen les parts i el funcionament del cos humà.
De maig a juny i d’octubre a novembre s'exhibirà a l'entrada de l'exposició El cos humà Com sóc jo? un instrument mèdic, que serà diferent cada mes. Durant el mes de juny, l’objecte exposat és la balança hidrostàtica, adquirida per Odón de Buen, professor d'oceanografia i científic espanyol.