Espectacle de Pegasus: "Berlín, simfonia d’una gran ciutat"

Projecció d'un clàssic del cinema mut alemany amb banda sonora de jazz en directe

La banda catalana de jazz-fusió PEGASUS recupera un dels projectes més aclamats de la seva trajectòria: Berlín, simfonia d'una gran ciutat.  L’espectacle inclou la projecció de la pel·lícula alemanya muda Berlin, Die Sinfonie der Großstadt, escrita per Carl Mayer i dirigida per Walter Ruttmann el 1927, amb banda sonora original en clau jazzística interpretada en directe.

El film retrata un dia al Berlín de l’època mitjançant una successió d’imatges sobre la vida quotidiana a la ciutat, des de l’albada fins a la nit: les ocupacions dels ciutadans, els tramvies i els trens, la multitud als carrers, les fàbriques, els edificis. Aquest documental, rodat de forma innovadora i moderna en el seu temps, es va convertir en un referent de culte de les “simfonies urbanes”, obres cinematogràfiques dels anys 1920-1930 en què la ciutat i el progrés són el màxims protagonistes.

Catorze temes, composats per PEGASUS, acompanyen els 64 minuts de la pel·lícula, amb una sincronització perfecta entre música i imatges. Els ritmes dels temes reflecteixen els diferents ambients que mostra el film: la tranquil·litat de l’albada, l’activitat frenètica de l'hora punta, la nit cosmopolita, etc. La fusió màgica dels temes de PEGASUS amb les imatges de Ruttmann mostra l’atemporalitat universal del cinema i de la música.

L'espectacle, que arriba per primera vegada a Terrassa, s'ha pogut veure a diverses ciutats, entre les quals Barcelona, Madrid, Palma o Miami (EUA).

La banda catalana de jazz-fusió PEGASUS, fundada l'any 1981 i amb deu discs enregistrats, està formada per:

SANTI ARISA, bateria

RAFAEL ESCOTÉ, baix elèctric

JOSEP MAS "KITFLUS", teclats

MAX SUNYER, guitarra elèctrica

DAN ARISA, percussió

 

Obertura de portes a les 21h.

El pagament de les entrades s'efectua el mateix dia de l'espectacle.

 

Tipus d'activitat: Altres

Categoria: Altres

Durada: Una hora i 15 minuts

Preu: 6 euros

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles