#DebatsMNACTEC: Tecnologies de reconeixement facial. Emocions al descobert? (en línia)

El debat comptarà amb la participació de Xavier Baró, professor de la UOC i Núria Vallès, sociòloga, investigadora i professora de la UOC

Podeu seguir el debat a l'enllaç següent: https://abalingua.zoom.us/j/82466819429

Els sistemes de reconeixement facial són tecnologies d’intel·ligència artificial que permeten identificar automàticament una persona a través dels seus trets facials més característics extrets d’una imatge digital o d’un vídeo.

Actualment aquesta tecnologia està avançant en l’àmbit del reconeixement de les emocions i s’està incorporant a diversos sectors amb usos ben diversos i en alguns casos polèmics: interrogatoris policials, processos de selecció de recursos humans, detecció de reaccions a anuncis en l’àmbit del màrqueting o neurorehabilitació.

La identificació d’emocions mitjançant tecnologies de reconeixement facial planteja incertesa en relació a la fiabilitat dels resultats, així com dubtes ètics per alguns dels seus àmbits d’aplicació i pels biaixos discriminatoris que pot comportar.

En parlarem en un debat en format virtual amb:

  • Xavier Baró, professor agregat d’Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya.
  • Núria Vallès, sociòloga, investigadora del grup Barcelona Science and Technology Studies Group (STS-b) de la Universitat Autònoma de Barcelona i professora col·laboradora del Màster de Filosofia per als Reptes Contemporanis de la UOC. 

 

El periodista científic Xavier Duran serà el moderador d’aquesta quarta sessió del cicle #DebatsMNACTEC. Ciència, tecnologia i societat, que vol aprofundir en les tecnologies i la seva incidència social.

Activitat emmarcada en la Setmana de la Ciència 2021.

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Debat

Categoria: Recerca i divulgació

Durada: 1 hora i 15 minuts

Preu: Gratuït

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles