La ciència a la recerca de traces

Exposició sobre els mitjans utilitzats per trobar traces arqueològiques o aigua a Mart

Del 12 de febrer de 2004 al 07 de març de 2004

La ciència a la recerca de traces presenta les nombroses tècniques de recerca i l’interès per les anàlisis de traces basades en temes científics: en Arqueologia, Astronomia, Climatologia, Lingüística i també en les noves tecnologies. L'exposició es distribueix en 18 mòduls, alguns interactius que mostren els mitjans utilitzats per trobar traces arqueològiques o aigua a Mart.

Els mòduls ens descobreixen alguns dels mètodes utilitzats com les fotografies aèries per l’estudi de traces així com els sistemes de conservació de les traces. L'exposició també aborda les traces modernes (pol·lució, traces a Internet…) que nosaltres deixarem a les generacions futures. La mostra condueix el visitant cap una veritable recerca de traces amb la voluntat de fer-li comprendre millor els treballs de recerca dels científics i els encoratja a que les descobreixin. Complementen l'exposició tallers infantils, visites comentades i conferències.

L’exposició està realitzada per “Science Animation” Centre de Culture Scientifique, Technique et Industrielle de Midi-Pyrénées i compta amb el suport del Conseil Régional Midi-Pyrénées i del Ministère délégué de recherche et nouvelles technologies (França).