• Homo Videns, davant la petita pantalla
  • Homo Videns, davant la petita pantalla
  • Homo Videns, davant la petita pantalla
  • Homo Videns, davant la petita pantalla

Homo Videns, davant la petita pantalla

Durant els seus aproximats cinquanta anys d’existència, l’aspecte exterior dels televisors ha seguit fidelment els gustos i les modes més variats

Del 17 de desembre de 2003 al 27 de juny de 2004

La col·lecció de televisors del mNACTEC i la col·laboració de diverses empreses permeten presentar la primera gran exposició d’aparells de televisió a nivell europeu en un recorregut de 250 m2 per la història del disseny d’uns singulars artefactes tan característics de la cultura material de la segona meitat del segle XX. 

Durant els seus aproximats cinquanta anys d’existència, l’aspecte exterior dels televisors ha seguit fidelment els gustos i les modes més variats. La tasca dels dissenyadors i de les empreses productores ha consistit en fer comercialment acceptable i culturalment comprensible un aparell tècnicament molt sofisticat i mancat de precedents històrics. 

L'exposició ofereix una mostra de seixanta aparells de televisió, veritables joies del disseny industrial, per un recorregut cronològic i estètic. Dels grans mobles de fusta i els primers aparells portàtils dels anys cinquanta, els estranys televisors dels anys seixanta, fins a les pantalles planes fabricades a l’actualitat. Baird, Brionvega, Bush, Elbe, Grundig, Iberia, Inter, Philco, Philips, Sony, Telefunken, són algunes de les marques exposades proveïdes d’una forta càrrega evocadora. 

A través de l’evolució tècnica que ha experimentat el televisor es mostren també les tradicionals antenes analògiques fins a una antena parabòlica d’ASTRA amb la qual al 1997 va arribar a Espanya per primera vegada la TV digital.

L’exposició, emmarcada dins l’Any del Disseny 2003, compta amb el suport de Caixa Terrassa i d’ASTRA, principal operador mundial de satèl·lits, i la col·laboració de Televisió de Catalunya i de les empreses Philips, Grundig i Bang & Olufsen.