Fes Turisme... Industrial!

Exposició sobre el Sistema Territorial del mNACTEC

Del 16 de gener de 2007 al 15 de setembre de 2007

Aquesta exposició s’ha organitzat amb l’objectiu de mostrar el treball del mNACTEC com a coordinador de múltiples accions de conservació, estudi i difusió del Patrimoni Industrial de Catalunya mitjançant l’articulació d’un Sistema Territorial estès per tot el país.

El mNACTEC ofereix 24 Rutes de Turisme Industrial amb 163 punts d’interès repartits per Catalunya. Per conèixer el patrimoni industrial de Barcelona proposa la visita a 57 punts emblemàtics articulats en 9 itineraris que abasten tota la ciutat i que ens faran reconèixer el seu passat industrial. L’exposició recull també les experiències desenvolupades per diverses institucions que treballen en la difusió del patrimoni industrial català. Turisme Total de la Diputació de Barcelona presenta la proposta de Turisme industrial a prop de Barcelona i ofereix 73 punts d’interès amb 10 àmbits temàtics i 11 itineraris. A Terrassa es pot fer un recorregut virtual per visitar l’obra industrial i civil de l’arquitecte modernista Lluís Muncunill. 

L'exposició descobreix les possibilitats que ofereixen els museus del sistema com entrar en una mina de carbó, caminar al llarg de set-cents metres d’una galeria d’extracció de plom o passejar per les ruïnes de la més espectacular fàbrica de ciment de Catalunya, entre d'altres. 

Àmbits:

1. L'ACTIVITAT MINERA

2. LES COLÒNIES INDUSTRIALS I LA INDÚSTRIA TÈXTIL

3. PELL, FUSTA, PAPER, FARINA I SURO: Transformacions de primeres matèries

4. EL TRANSPORT