El cos humà. Com soc jo?

Descobrim el cos humà des d’un punt de vista interactiu i dinàmic

Exposició de llarga durada

L'exposició "El cos humà. Com soc jo?" està centrada en un dels temes que més apassiona i alhora preocupa l’ésser humà: el seu propi cos i tot allò relacionat amb la vida. La societat del coneixement i la informació no s’aturen i avancen cada vegada més ràpidament i amb més energia cap a un futur inimaginable. El cos humà i el seu funcionament, però, continua sent un gran desconegut.

L’exposició, organitzada pel MNACTEC amb el patrocini de l’obra Social d’Unnim, vol donar a conèixer el cos humà des d’un punt de vista interactiu i dinàmic, posant a l’abast de tots els visitants propostes atractives que els permetin descobrir lliurement i de manera autònoma el funcionament del propi cos.

A més d’elements interactius, a l’exposició també es pot trobar una important col·lecció d’objectes procedent del Museu de la Història de la Medicina que aporta una visió retrospectiva de com l’ésser humà ha desenvolupat tot un seguit d’instruments que li han permès aprofundir en el coneixement del seu organisme. La col·lecció d’instrumental mèdic introdueix, per exemple, conceptes com la diferència visual a través de pròtesis oculars o les afeccions sanguínies amb l’hemòmetre i el colesterolímetre. Explicar un fet científic des d’un punt de vista lúdic no és una tasca fàcil i la intenció ha estat treballar sempre amb símils, realitats i objectes el més propers possible. Per a desenvolupar aquesta tasca s’ha comptat amb un equip interdisciplinari en el que han treballat pedagogs, museòlegs i mestres entre d’altres especialistes amb l’objectiu d’adaptar els continguts a les necessitats d’una societat en constant transformació com la nostra.

Àmbits:

1. ESPAI DE JOC PER ALS MÉS PETITS, situat a l'espai Àgora del MNACTEC
2. UN ESPAI MUSEOGRÀFIC A CAVALL ENTRE EL JOC I L'APRENENTATGE: L’espai central de la sala d’exposicions l’ocupen 15 mòduls interactius on els visitants poden descobrir com funciona el nostre cos a partir del joc. Són elements dissenyats per experimentar en directe, reflexionar i treure conclusions en companyia. Els mòduls estan agrupats en 5 grans àmbits temàtics: Estàs segur, Estàs preparat?, Com funciones? Tot depèn de tu i Ets únic.
3. UN ESPAI PER APROFUNDIR EN ELS CONTINGUTS MÈDICS: Un espai més tradicional amb continguts sobre el sistema nerviós, el sistema esquelètic i muscular, l’immunitari, l’alimentació, la circulació, l’excreció i la reproducció.