TV3 instal·la una nova càmera del temps al mNACTEC

El Vallès Occidental recupera càmera paisatgística, que oferirà imatges de l’entorn a 360º

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), a Terrassa, compta des d'avui amb una càmera paisatgística del servei meteorològic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Estarà situada al Carilló del mNACTEC i podrà captar imatges de l’entorn a 360º, com ara del pati del Museu i de la Rambla d’Ègara.

La instal·lació d’aquest dispositiu donarà visibilitat nacional al Museu i a la ciutat, ja que les imatges s’utilitzaran com a informació meteorològica o suport informatiu a través del canals de televisió TV3 i 3/24, els seus webs i els serveis mòbils. A més, properament serà consultable de manera permanent a través del portal web de càmeres del temps (http://www.ccma.cat/el-temps/cameres/).

Es tracta d’una càmera digital en fase pilot, en format 16/9 i alta definició (HD). A diferència de la resta de càmeres paisatgístiques de la CCMA instal·lades fins ara, que consistien en un senyal de vídeo convencional, aquesta emetrà un senyal en temps real que s’enviarà a través de la xarxa a les instal·lacions de la CCMA de Sant Joan Despí. Allà s’integrarà a la resta de les fonts de senyal per a la producció i emissió dels continguts.

La CCMA té acords de col·laboració per la instal·lació de càmeres, i posterior difusió de les imatges a través dels seus canals, en indrets considerats d’interès. Es procura mantenir un equilibri territorial comarcal, i la càmera situada al mNACTEC recupera aquest instrument al Vallès Occidental, després que fa uns anys en funcionés una a Cerdanyola del Vallès. La de Terrassa serà la número 40 a Catalunya.

La instal·lació de la càmera i de la caixa de mecanismes, que per primera vegada seran en material transparent, s’integraran al discurs museològic de "La terrassa del sol", un espai interactiu, situat a la terrassa del Museu, dedicat a descobrir i experimentar amb diferents aspectes del sol i els seus efectes sobre la climatologia i la vida diària.

press-clock 31 de maig 2016