Tercera jornada tècnica sobre la volta catalana

La trobada es farà el 4 i 5 d'octubre a Castellar de n’Hug

El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), organitza per tercer any la jornada tècnica “La volta catalana” els dies 4 i 5 d’octubre a Castellar de n’Hug. La trobada té l’objectiu de potenciar i donar a conèixer el valor patrimonial d’aquesta tècnica constructiva i ser un espai de reflexió entre ponents i assistents sobre la volta catalana com a cas paradigmàtic d’una tècnica tradicional vigent.

La sessió del primer dia tindrà caràcter teòric i se centrarà en l'edifici de l'antiga fàbrica Asland. De la mà d’arquitectes, arqueòlegs i enginyers, s’hi abordaran temes com el disseny de la fàbrica, l'aportació de Rafael Guastavino, els materials i conglomerats utilitzats, així com les diferents tècniques de rehabilitació de la volta catalana.

El segon dia es durà a terme una sessió pràctica, amb un taller de voltes de maó de pla, durant el qual es construirà una volta de punt rebaixat o d’arc escarser i un cindri molt lleuger i molt resistent per fer la volta. Els participants podran intervenir en la seva execució.

press-clock 26 de setembre 2019