Tallers d’hivern al mNACTEC

"Vacances al Museu" convida els més petits a descobrir la ciència i la tècnica

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) proposa tallers infantils per aprofitar les vacances d’hivern descobrint el món de la ciència i de la tècnica.

S'ofereixen una sèrie d'activitats al voltant de la ciència i la tècnica per aprendre, de manera lúdica i entretinguda, aspectes sorprenents al voltant del Nadal, el calendari, les matemàtiques, els invents i la lluna, entre d’altres. Estan dirigits a nens i nenes de 5 a 12 anys i es desenvolupen en diferents espais del museu.

Els tallers s'ofereixen en horari de matí, de 9 a 14 hores, del 27 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener. També es posa a disposició un servei d'acollida de 8 a 9 i de 14 a 15 hores.

 

INSCRIPCIÓ

Places només disponibles per al grup de 9 a 12 anys. Fins al 22 de desembre es pot formalitzar la inscripció als tallers trucant al telèfon 93 789 22 44 en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Les places són limitades i s'atorgaran per rigorós ordre de trucada.

 

PROGRAMA

Dimecres, 27 de desembre de 2017 | DECOREM LA NOSTRA LLAR
En aquest taller treballarem amb la imaginació i diferents materials amb els quals crearem objectes de decoració relacionats amb el Nadal.

Dijous, 28 de desembre de 2017 | EL CALENDARI 2018
Jugarem amb les formes geomètriques i les utilitzarem per a la confecció de calendaris per al nou any que començarà molt aviat.

Divendres, 29 de desembre de 2017 | MATEMÀTIQUES DIVERTIDES
Descobrirem la importància de les matemàtiques i com les utilitzem a la nostra vida quotidiana, a partir de la visita a l’exposició de “Les matemàtiques i la vida”. Farem jocs amb els números i la geometria. *Aquest dia ens visitarà el Patge Xiu Xiu. Podeu portar les vostres cartes.

Dimarts, 2 de gener de 2018 | INVENTS A CATALUNYA
En aquest taller parlarem dels invents i les innovacions ideats a Catalunya des del segle X fins al XX. Aprofitarem per visitar l’exposició temporal “Catalunya, un país d’enginy i innovació”. Amb materials senzills, construirem un d’aquests invents.

Dimecres, 3 de gener de 2018 | COM ÉS LA LLUNA?
Estudiarem els moviments de la lluna i aprendrem per què no sempre és visible. Visitarem l’àmbit de l’energia del Planeta de l’exposició “Enérgeia” i crearem elements relacionats amb la lluna.

Dijous, 4 de gener de 2018 | TITELLES
Els titelles serveixen per comunicar sensacions i treballar diferents aspectes relacionats amb les arts visuals: forma, color, llum, textures, etc. Aprofitarem diferents materials per construir els nostres titelles. *Podeu portar retalls de roba.

Divendres, 5 de gener de 2018 | CONSTRUCCIÓ DE JOGUINES
Mentre esperem l’arribada dels Reis Mags, construirem joguines utilitzant materials com cartolines, capses de cartró, retalls de roba, papers, suro, etc. * Podeu portar capses de sabates, retalls de roba, taps de suro.

press-clock 3 novembre 2017