Setmana del Turisme Industrial 2017

La Setmana del Turisme Industrial se celebrarà del 4 al 12 de novembre amb el lema "Com es fan les coses?"

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) oferirà diverses activitats en el marc de la Setmana del Turisme Industrial, organitzada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC). L’esdeveniment, que es presenta amb el lema “Com es fan les coses?”, se celebrarà del 4 al 12 de novembre de 2017 i inclourà un ampli ventall d’activitats de divulgació del patrimoni industrial arreu del territori.

Diumenge 5 de novembre, i coincidint amb el primer diumenge de mes, el mNACTEC farà jornada de portes obertes. A les 12 h i a les 13 h, s’oferirà la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica. Un veritable passeig per una fàbrica de començament del segle XX, a través dels espais de l'antiga fàbrica tèxtil del Vapor Aymerich, Amat i Jover, on els  visitants podran descobrir, d'una manera divertida i a través de personatges que formaven part de l'entorn industrial, com funcionava una fàbrica tèxtil en aquella època i el procés de producció de la llana.

Diumenge 12 de novembre, a les 11 del matí, es farà una activitat conjunta organitzada pel mNACTEC i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CMDT) en el marc de la semana del Turisme Industrial. La primera part de l'activitat, que tindrà lloc a les aules del CDMT, és un taller pràctic per reconèixer la diversitat de fibres, lligaments i decoracions que trobem als teixits. Després, ens desplaçarem fins al mNACTEC per veure i comprendre el funcionament de la maquinària tèxtil que s’hi conserva.

Les activitats programades tenen un aforament limitat i es recomana fer-ne reserva prèvia a través del web del mNACTEC. En el cas de l’activitat conjunta amb el CMDT, cal fer les reserves trucant al telèfon 93 731 52 02 o  enviant un missatge a l’adreça electrònica auladidactica@cdmt.es.

La Setmana del Turisme Industrial, que se celebra enguany per segona vegada, ha estat organitzada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) amb l’objectiu de mostrar el patrimoni català des d’una perspectiva única. Diversos museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils i altres equipaments s’han sumat a la proposta oferint un seguit d’activitats per a tota la família per descobrir de primera mà com es fan les coses.

press-clock 17 d’octubre 2017