Setmana del Turisme Industrial

La Setmana del Turisme Industrial se celebrarà del 5 al 13 de novembre amb el lema "Descobreix com es fan les coses"

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) oferirà diverses activitats en el marc de la Setmana del Turisme Industrial, organitzada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC). L’esdeveniment, que es presenta amb el lema “Descobreix com es fan les coses”, se celebrarà del 5 al 13 de novembre de 2016 i inclourà un ampli ventall d’activitats de divulgació del patrimoni industrial arreu del territori.

Diumenge 6 de novembre, i coincidint amb el primer diumenge de mes, el mNACTEC farà jornada de portes obertes. A les 11 del matí, s’oferirà la visita guiada a l’exposició “La fàbrica tèxtil”, un recorregut pel procés de fabricació dels teixits de llana en el context original d'una fàbrica de principis del segle XX. La visita s'inicia a l'antic soterrani de la fàbrica i continua a la nau, on el visitant podrà conèixer i observar els diferents moments del procés de producció.

El mateix diumenge 6 de novembre, a les 11 del matí, es farà la visita guiada “Els teixits artístics i el teler de Jacquard”, que començarà al Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT). Es tracta d’un itinerari guiat pe CMDT i el mNACTEC per entendre el funcionament d’un teler amb sistema Jacquard i veure la seva aplicació en uns teixits artístics ben particulars. A les 13 hores, s’oferirà la tradicional visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica” (places exhaurides), un recorregut per una fàbrica de començaments del segle XX, a través dels espais de l'antiga fàbrica tèxtil del Vapor Aymerich, Amat i Jover, actual seu del mNACTEC.

Finalment, el dijous 10 de novembre, a les 18.30 hores, i dins del projecte i-biblioteques, el mNACTEC i la Biblioteca Central de Terrassa organitzaran una tertúlia amb l’escriptor Vicenç Villatoro, al voltant de la seva obra La ciutat del fum. L’acte tindrà lloc a les 19 hores al Centre de Documentació Jordi Nadal del mateix museu. Prèviament, a les 18.30 hores, s’oferirà als assistents una breu visita guiada a les voltes de la teulada de l’edifici.

Les activitats programades tenen un aforament limitat i es recomana fer-ne reserva prèvia a través del web del mNACTEC. En el cas de la visita guiada “Els teixits artístics i el teler de Jacquard”, cal fer les reserves trucant al telèfon 93 731 52 02 o  enviant un missatge a l’adreça electrònica auladidactica@cdmt.es.

La Setmana del Turisme Industrial, que se celebra enguany per primera vegada, ha estat organitzada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) amb l’objectiu de mostrar el patrimoni català des d’una perspectiva única. Diversos museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils i altres equipaments s’han sumat a la proposta oferint un seguit d’activitats per a tota la família per descobrir de primera mà com es fan les coses.

press-clock 24 d’octubre 2016