Seminari sobre física quàntica i òptica al mNACTEC

El seminari s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de la Llum 2015

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) acull demà divendres, 11 de desembre, la segona sessió del Seminari permanent de física i química “Informació a les ones”, adreçat a professorat d’educació secundària. Hi participaran un total de 70 persones i les inscripcions ja estan tancades.

El seminari, organitzat juntament pel mNACTEC i el Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa (CESIRE) del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de la Llum 2015 i forma part de les activitats de formació del professorat del programa educatiu del mNACTEC.

La sessió començarà a les 16 hores amb la ponència “La informació i la computació quàntiques”, a càrrec d’Arnau Riera, investigador postdoctoral a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Es farà una introducció a les lleis quàntiques del món microscòpic i s’analitzaran algunes de les seves característiques més rellevants. La intervenció inclourà exemples de les aplicacions de les tecnologies quàntiques.

A les 18.20 hores, Adolf Cortel, doctor en Ciències Químiques i professor jubilat d’ensenyament secundari, impartirà el “Taller d’experiències d’òptica”, en el qual es presentaran els instruments de l’antic laboratori de física experimental Mentora Alsina, recreat al mNACTEC, i les experiències que ofereix el Museu en aquest espai expositiu. A continuació, es presentaran i realitzaran experiències bàsiques d’òptica que es poden dur a terme amb alumnes d’ESO i batxillerat, emprant materials quotidians o fàcils d’aconseguir.

 

10/12/2015

press-clock 10 de desembre 2015