#SC15: activitats científiques per a tota la família

El Museu farà jornada de portes obertes i activitats especials gratuïtes el diumenge 15 de novembre

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ofereix el diumenge 15 de novembre portes obertes i diverses activitats gratuïtes amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència 2015. Entre les propostes destacades d’enguany hi ha els tallers de ciència en família “Vine a fer ciència!” i “Taller de física experimental” i l’espai de joc “Naixem amb una ment curiosa”, dirigit a infants d’entre 6 mesos i 3 anys.

La Setmana de la Ciència se celebra anualment i en aquesta vintena edició ofereix un ampli ventall d’activitats de divulgació científica arreu del territori. Al mNACTEC hi haurà jornada de portes obertes el diumenge 15 de novembre, de 10 a 14.30 hores. Totes les activitats programades tenen les places exhaurides.

PROGRAMACIÓ

Espai nadons “Naixem amb una ment curiosa”

Diumenge 15 de novembre, a les 10 i a les 12 hores, s’ofereix un espai de joc per fomentar l’exploració, l’experimentació i la descoberta dels nadons d’entre 6 i 12 mesos. L’Escola Bressol Municipal Moisès organitza “Naixem amb ment curiosa”, un espai pensat per als més petits i petites, on podran explorar i investigar amb els cinc sentits. Tocar, olorar, sentir... a partir d’uns materials i objectes pensats per afavorir el camí cap a la descoberta de l’entorn i d’ells mateixos.

Racons de joc “Naixem amb una ment curiosa”

'Naixem amb una ment curiosa' inclourà també un espai de joc distribuït en diversos racons adreçat a infants d'entre 1 i 3 anys. L’espai es converteix en un ambient  lliure, viu i prou motivador que afavoreix la curiositat natural dels nens i les nenes per experimentar, explorar, investigar, descobrir i fer-se preguntes. L’espai de joc tindrà lloc el diumenge 15 de novembre, a les 10 i a les 12 hores, i incorporarà cinc racons per experimentar: sorral, imants, elasticitat i pes, pla inclinat i laboratori.

Ciència en família “Vine a fer ciència!”

A les 12 hores es farà el taller “Vine a fer ciència!”, destinat a nens i nenes a partir de 7 anys, per aprendre a treballar el mètode científic. Els participants realitzaran petits experiments de diferent complexitat en funció dels nivells: joc de màgia física que canvia quan es barregen materials, mesures de temps amb enginy, percentatge de sucre en un xiclet i exploracions òptiques. Els experiments conduiran els nens i nenes a formular hipòtesis que hauran de demostrar com a veritables científics.

Ciència en família: “Taller de física experimental”

A les 11 i a les 13 hores, nens i nenes a partir de 7 anys podran experimentar en el laboratori del físic Ferran Alsina. Els participants coneixeran com era un laboratori de física experimental de començament de segle XX i realitzaran els experiments que van servir per entendre el perquè dels fenòmens físics que ens envolten, a partir d’experiències de pressió, llum i electricitat que Ferran Alsina havia realitzat en el seu gabinet de física experimental fundat al Tibidabo, amb la finalitat de fer demostracions de les lleis físiques.

La Setmana de la Ciència 2015

Del 13 al 22 de novembre se celebra a Catalunya la 20a Setmana de la Ciència, durant la qual se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al teu abast.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són la llum i els sòls amb motiu de la celebració, aquest 2015, de l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum i de l’Any Internacional dels Sòls. La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

 

11/11/2015

press-clock 21 d’octubre 2015