Renovació del distintiu Biosphere de sostenibilitat

El distintiu vol estendre la cultura de la sostenibilitat a les empreses i els serveis turístics

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha renovat el distintiu “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics. La distinció l’atorguen la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable.

El lliurament dels distintius ha tingut lloc el 4 de març, durant la Jornada Turisme 2019 del Consell Comarcal del Vallès Occidental, una trobada anual del sector públic i privat del turisme de la comarca. Juntament amb el mNACTEC, 20 empreses de la comarca han rebut o renovat el distintiu Biosphere.

A la trobada hi han assistit representants municipals, empresaris, universitats, productors i restauradors i ha comptat amb la participació de la consellera delegada de Turisme del Consell Comarcal, Meritxell Lluís, i del Diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper.

Distintiu “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere”

El distintiu vol estendre la cultura de la sostenibilitat a les empreses i els serveis turístics. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable, que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística.

D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona ha impulsat, juntament amb l’Institut de Turisme Responsable i la Cambra de Comerç de Barcelona, una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics i privats. Una metodologia que permet adquirir unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics, en estreta relació amb els diferents serveis turístics de la demarcació de Barcelona. Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, els serveis turístics que hi participen obtenen el distintiu  de “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, anualment renovable.

press-clock 5 de març 2019