Publicat el número 7 de la revista Eix

El dossier central està dedicat a la indústria de la fusta

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el seu Sistema Territorial publiquen el setè número de la revista Eix. Cultura industrial, tècnica i científica. El dossier central de la revista es dedica a La indústria de la fusta, i s’hi exposa l’evolució i la innovació en aquesta indústria, des de l’activitat tradicional a l’R+D+I.

A més del dossier central, la nova publicació presenta un total de 14 articles, incloent-hi una visita al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova de la mà del poeta Carles Duarte; un article dedicat als nous usos dels museus paperers, i una ruta per la Barceloneta com a mostra de la industrialització de la ciutat comtal. També destaquen una entrevista a Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, d’RCR Arquitectes, i una ruta turística pel canal del Migdia a França.

Eix 7 presenta també articles dedicats a la pedrera del Foment de Caldes de Montbui, a la fassina de Can Guineu de Sant Sadurní d’Anoia, a l’alt forn del Pla d’Avall d’Anglès, al Celler Cooperatiu de Gandesa, a la marca de paper de fumar Smoking o al microcotxe PTV.

La revista Eix és una publicació editada pel mNACTEC i el seu Sistema Territorial que vol donar a conèixer i difondre el patrimoni i la cultura científica, tècnica de la societat industrial catalana. Té un caràcter divulgatiu per arribar al públic general, oferint el contingut d’una manera planera, moderna i rigorosa.

Eix es pot adquirir a diversos punts de venda arreu del territori a un preu de 8 euros. També s’ofereix la possibilitat de fer-se’n subscriptor/a i rebre’l al domicili, amb un preu anual de 12 euros per als dos números.

press-clock 19 de juny 2019