Publicat el número 3 de la revista 'Eix'

El dossier central està dedicat a la revolució de l’automòbil

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el seu Sistema Territorial publiquen al mes de maig el tercer número de la revista Eix. Cultura industrial, tècnica i científica. El dossier central de la revista, La revolució de l’automòbil, repassa els canvis socials que es van derivar de la invenció d’aquest giny.

El nou número presenta també una entrevista a l’historiador Jordi Nadal i una visita al Museu de la Torneria de Torelló de la mà de la productora Isona Passola. Destaca especialment l’article de la secció La descoberta, dedicat a la història de l’hospital de cartró de Capdella, una construcció prefabricada insòlita de plafons de cartró que ha sobreviscut més d’un segle. La secció El Giny presenta el canó granífug, un invent que a principis de segle XX es va utilitzar a la vinya catalana per combatre les pedregades.

El número 3 d’Eix inclou també reportatges sobre els tinglados del Port de Tarragona i la col·lecció Marc Martí de publicitat, dues rutes de turisme industrial (a Mallorca i al Ripollès), així com articles dedicats a la faceta d’enginyer de Francesc Macià, a una ruta fluvial que uneix natura i patrimoni al Penedès i a les xarxes temàtiques dels museus industrials i tècnics a Europa.

La revista Eix és una publicació editada pel mNACTEC i el seu Sistema Territorial que vol donar a conèixer i difondre el patrimoni i la cultura científica, tècnica de la societat industrial a Catalunya. Té un caràcter divulgatiu per arribar al públic general, oferint el contingut d’una manera planera, moderna i rigorosa.

La periodicitat de la revista és semestral, amb una publicació al maig i una al novembre. Es pot adquirir en museus del Sistema Territorial del mNACTEC, així com a llibreries destacades d’arreu del país. El preu de revista és de 8 euros en els punts de venda, i de 6 euros amb la subscripció anual, que inclou l’entrega a domicili. 

press-clock 24 de maig 2017