Projecte europeu Pirineus de Ferro

El projecte invertirà 2,1 milions d’euros per difondre turísticament l'entorn i el patrimoni relacionat amb el ferro

El 18 de maig el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), en representació de la seva seu de la Farga Palau de Ripoll, es va reunir a Campdevànol amb les deu administracions que formen part del projecte europeu Pirineus de Ferro -Xarxa de municipis del ferro per a una estratègia turística patrimonial i sostenible conjunta (POCTEFA PYRFER) per donar el tret de sortida al projecte.

El projecte invertirà 2,1 milions d’euros entre deu administracions franceses i catalanes amb l’objectiu de difondre turísticament l'entorn i el patrimoni relacionat amb el ferro durant el període 2018-2020. El projecte preveu destinar prop de 100.000 euros a la millora d’infraestructures a la Farga Palau de Ripoll, en una actuació conjunta entre l’Ajuntament de Ripoll i el mNACTEC.

A la reunió es va constituir el consell polític on hi ha representades les deu administracions implicades: els ajuntaments de Campdevànol ―administració que lidera el projecte―, Ripoll, Besalú, Alins, Alpens i Arles Sur Tech, el Syndicat Mixte Canigó Grand Site, la Communauté d'Aglomération Pays Foix Varilhes, la Communauté de Communes de la Haute Ariège i la Communauté des Communes Haut Vallespeir.

Per a fer possible el desenvolupament del projecte s’han establert diversos eixos d’acció:

  • Difusió del projecte
  • Organització de festivals i activitats de difusió turística del ferro
  • Inversió pública per crear centres d’atracció de turistes/visitants relacionats amb el patrimoni del ferro
  • Intercanvi de persones entre els dos territoris participants (Catalunya i França)
  • Transferibilitat del projecte fins més enllà del 2020

press-clock 23 de maig 2018