Presentat el nou llibre 'Traços de llum'

La nova publicació descobreix la col·lecció Duran de daguerreotips del mNACTEC

El dijous 16 de febrer ha tingut lloc al mNACTEC l'acte de presentació del llibre Traços de llum. La col·lecció Duran de daguerreotips. La presentació ha anat càrrec del director del Museu, Jaume Perarnau, i del cap de Conservació i autor del llibre, Oscar González.

Traços de llum. La col·lecció Duran de daguerreotips és el primer llibre de la nova col·lecció Col·leccions del mNACTEC, que vol descobrir els objectes del fons patrimonial del Museu amb un format atractiu i original. Una primera versió reduïda del llibre va donar lloc a la primera exposició virtual del portal Fotografia a Catalunya, amb gran èxit de visites.

En una època en la qual la fotografia segueix evolucionant i adquirint protagonisme, el llibre fixa la mirada en el naixement dels daguerreotips i com van modificar per sempre la percepció que els éssers humans tenien vers el món i vers si mateixos. Traços de llum proporciona les claus per poder apreciar les joies de la fotografia antiga, el virtuosisme dels treballs d'alguns dels primers fotògrafs i l'ús que d'aquestes obres va fer la societat del seu temps.

press-clock 17 de febrer 2017