Nova programació familiar per aquesta tardor

El programa “Caps de setmana en família al mNACTEC” inclou nous tallers de robòtica, espectacles familiars i les darreres activitats al voltant de l’exposició “Leonardo da Vinci: El geni i els invents”

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) enceta el diumenge 1 d’octubre el nou programa d’activitats de cap de setmana adreçat a les famílies. Les novetats per aquesta tardor són els tallers de robòtica, l’espectacle familiar Clowntífics: la ciència més pallassa, del grup de científics The Big Van Theory, i el conta-contes L’ós que abraçava els arbres. En destaquen també les darreres activitats al voltant de l’exposició “Leonardo da Vinci: El geni i els invents”. 

La proposta “Caps de setmana en família al mNACTEC” vol acostar el patrimoni científic i tecnològic als nens i nenes des de ben petits per mitjà de tallers i activitats vinculats a les exposicions i les experiències del mNACTEC. Les activitats s’estructuren en quatre blocs diferenciats segons la temàtica i el públic al qual s’adrecen: “Tecnologia i innovació”, “Visites teatralitzades”, “El mNACTEC dels més petits” i “Ciència en família”.

Programa octubre-desembre

Per al mes d’octubre el programa inclou les darreres activitats en el marc de l’exposició “Leonardo da Vinci. El geni i els invents”, que es pot visitar fins al 29 d’octubre: la visita guiada a l’exposició, la visita teatralitzada “Leonardo da Vinci: un geni curiós” i els tallers “Descobrim les màquines de Leonardo” i “Els enginys de Leonardo”.

Al novembre, amb motiu de la Setmana de la Ciència 2017, es programa l’espectacle familiar Clowntífics. La ciència més pallassa, de la mà de The Big Van Theory. Un espectacle teatral interactiu durant el qual voluntaris del públic pugen a l'escenari per fer experiments científics.

La programació també inclourà el conta-contes L’ós que abraçava els arbres, on diferents animals, cansats de veure com els homes i les dones embrutem el planeta, es posen d'acord per ensenyar-nos a ser més curosos amb el medi ambient. A càrrec de la companyia Contes de l'Anna.

Aquesta tardor el mNACTEC també acosta les famílies a la robòtica educativa amb els tallers de robòtica, on els més menuts podran crear i programar amb LEGO© MINDSTORMS.

Paral·lelament es programen activitats ja consolidades, com la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”, que explora d’una manera divertida l’exposició “La fàbrica tèxtil”, una de les més importants del mNACTEC. A més, el primer cap de setmana de desembre se celebrarà l’Hispabrick Magazine Event 2017, la tradicional trobada d’aficionats al LEGO®.

La nova programació dels “Caps de setmana en família al mNACTEC” s’iniciarà a l’octubre i s’allarga fins a finals de desembre. Les activitats es fan en horari de dissabte a les 18h i de diumenge a les 12 hores, i tenen un cost d’1 euro per participant (entrada al Museu no inclosa). El primer diumenge de mes l’entrada al museu és gratuïta.

press-clock 19 de setembre 2017