Nova programació familiar d'hivern

El programa “Caps de setmana en família al mNACTEC” inclou visites teatralitzades, espectacles familiars i tallers de ciència, robòtica i tecnologia i innovació

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) enceta aquest mes de gener el nou programa d’activitats de cap de setmana adreçat a les famílies. Aquest trimestre destaca l’espectacle musical familiar Barreja barbuda, del grup 2princesesbarbudes, i el concert familiar La màquina del so.

La proposta “Caps de setmana en família al mNACTEC” vol acostar el patrimoni científic i tecnològic als nens i nenes des de ben petits per mitjà de tallers i activitats vinculats a les exposicions i les experiències del mNACTEC. Les activitats s’estructuren en quatre blocs diferenciats segons la temàtica i el públic al qual s’adrecen: “Tecnologia i innovació”, “Visites teatralitzades”, “El mNACTEC dels més petits” i “Ciència en família”.

Programa gener-març

Per al mes de gener el programa inclou l’espectacle musical familiar Barreja barbuda. El grup 2princesesbarbudes recordaran cançons i rimetes de la música pop amb instruments 100% de joguina.

Un any més, l’Àgora del mNACTEC es convertirà en un laboratori de construccions de grans i petits amb el taller “Vine a construir amb Kapla”, un joc de construcció amb peces de fusta de pi que s'uneixen les unes a les altres per l'equilibri de forces, sense punts de fixació.

També s’inclou l’espectacle familiar “Compare Llop, Comare Truja”, un teatre d'ombres xineses de colors i cançons a càrrec de la companyia Mercè Framis. Compare Llop, afamat, mira d’aconseguir una espelma per als porcells de Comare Truja. Aquesta recerca el farà entrar en contacte amb una sèrie de personatges.

Els més petits es podran endinsar en el món del so amb el concert familiar “La màquina del so”, una audició-concert a càrrec de Pep Gol on veurem l’evolució dels instruments musicals des de la prehistòria fins ara, descobrint els instruments actuals i les seves possibilitats. Jugarem amb el so: gravant el so que produeixen alguns objectes quotidians, crearem nous sons i farem música amb ells.

Entre les activitats d’aquest trimestre també destaquen la tradicional visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”; els tallers per als més petits “Els transports i la ciutat” i “L’aventura urbana”, els tallers sobre les màquines de Leonardo da Vinci i tallers de ciència relacionats amb l’electricitat, la química i la física experimental.

La nova programació dels “Caps de setmana en família al mNACTEC” s’inicia al gener i s’allarga fins a finals de març. Les activitats es fan en horari de dissabte a les 18 h i de diumenge a les 12 hores, i tenen un cost d’1 euro per participant (entrada al Museu no inclosa). El primer diumenge de mes l’entrada al museu és gratuïta.

press-clock 8 de gener 2018