Lliurament II Premi Literari mNACTEC

Les guanyadores han estat Ana Bouldin, de l’Aula Escola Europea de Barcelona, i Alba Ruiz, de l’Institut Torre del Palau de Terrassa

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha celebrat l’acte de lliurament del II Premi Literari mNACTEC per a joves, un concurs organitzat pel Museu que pretén, mitjançant la creació de poemes i contes, estimular noves mirades que posin en valor elements històrics, científics i tècnics al llarg de la història i concretament en el període del Renaixement. El tema de l’edició d’enguany és la figura de Leonardo da Vinci.

Les obres i els autors premiats en aquesta primera edició han estat:

MODALITAT POEMES

  • 1r premi: Ho vull tot, Ana Bouldin, de l’Aula Escola Europea (Barcelona)
  • 2n premi: Querida Lisa, Iván Luque, de l’Institut Terrassa (Terrassa)
  • 3r premi: Vincles rotatoris, Víctor Nadal, de l’Aula Escola Europea (Barcelona)

MODALITAT CONTES

  • 1r premi: El códice Atlántico, Alba Ruiz, de l’Institut Torre del Palau (Terrassa)
  • 2n premi: Cos i força, Beatriz Caparrós, del Col·legi Sant Gabriel (Viladecans)
  • 3r premi: Sfumato, Mariona Fortuny, de l’Escola Andersen (Terrassa)

PREMI ESPECIAL PER A UN CENTRE EDUCATIU

  • Institut Terrassa, de Terrassa

 

El jurat ha valorat la qualitat literària i l’originalitat de les obres i l’expressivitat dels alumnes durant la lectura. S’han premiat els tres millors treballs de cada categoria (poema o conte). A més, s’ha atorgat un premi especial a un centre educatiu, valorant, a part dels criteris generals, el grau de participació de l'alumnat en el concurs.

El lliurament dels premis ha anat a càrrec de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa, Rosa Maria Ribera; la responsable d’Acció Educativa del mNACTEC, Roser Bifet, i Sílvia Cendra, dels Serveis Territorials del Vallès Occidental del Departament d’Ensenyament.

Per a aquesta segona edició s’han rebut un total de 63 treballs (20 poemes i 43 contes), enviats per 9 centres educatius. Durant l’acte, els alumnes finalistes han llegit els seus treballs i posteriorment el jurat ha decidit els guanyadors.

L’acte de lliurament ha inclòs una actuació del raper SUKO i una teatralització amb el personatge de Leonardo da Vinci.

 

Premi Literari mNACTEC per a joves

El II Premi Literari mNACTEC per a joves pretén, mitjançant la creació de poemes i contes, estimular noves mirades que posin en valor elements històrics, científics i tècnics al llarg de la història i concretament en el període del Renaixement. El tema d’aquest any és la figura de Leonardo da Vinci i, com a exemple, es parteix de l’exposició “Leonardo da Vinci: el geni i els invents” que el mNACTEC acull fins al 30 de juny del 2017.

El Premi Literari, ideat pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), està pensat perquè els alumnes de segon cicle d’ESO prenguin consciència de la importància de pensar, crear i llegir en veu alta en públic.

El certamen està organitzat pel mNACTEC, amb el suport del Centre de Documentació Jordi Nadal, i amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental, el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa i l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya. 

press-clock 28 d’abril 2017