Jornades Europees del Patrimoni 2016

La programació destaca la visita al nou espai “Tresors mNACTEC: Màquines d’escriure”

El cap de setmana del 17 i 18 de setembre, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ofereix portes obertes i diverses activitats amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2016. Entre les propostes destacades d’enguany hi ha la visita al nou espai “Tresors mNACTEC: Màquines d’escriure”, les passejades per les voltes de la teulada i la visita guiada a les noves reserves del mNACTEC a Cervera.

Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren cada any a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre i, en aquesta edició, ho fan sota el lema: "Europa, un patrimoni comú". 

Durant tot el cap de setmana l’accés al Museu serà lliure. Les jornades de portes obertes es mantenen el dissabte 17 i el diumenge 18, en horari de 10 a 14.30 hores. Les activitats programades són gratuïtes, però tenen un aforament limitat i es recomana fer-ne reserva prèvia a través del web del Museu.

PROGRAMACIÓ

Visites teatralitzades i guiades

Dissabte 17 comença la programació amb les passejada per les voltes de la teulada de l’antiga nau de producció del Vapor Aymerich, Amat i Jover, que es podrà fer a les 10.30 i a les 11.30 hores. Es tracta d’una visita guiada que ofereix una mirada diferent a les voltes, un dels elements més emblemàtics de l’edifici que acull el mNACTEC.

A les 11, a les 12 i a les 13 hores de dissabte, es podrà visitar el nou espai expositiu “Tresors del mNACTEC”, que presenta les diverses col·leccions d’objectes científics i tècnics del Museu amb un llenguatge innovador, basat en les emocions i la tecnologia. La primera exposició ens descobreix les màquines d’escriure.

Per diumenge 18 hi ha programada la visita guiada “Els racons amagats del mNACTEC”, a càrrec de la conservadora-restauradora Mercè Gual, que es podrà fer a les 10.30 i a les 11.45 hores. Es mostraran espais habitualment no accessibles del Museu, com les voltes de la teulada, les reserves on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i el taller de restauració.

Diumenge 18 d’octubre a les 12 i a les 13 hores, s’ofereix la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”. L’activitat convida a descobrir els antics espais del Museu, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del s XX.

Visita a les noves reserves del mNACTEC a Cervera

Una novetat d’aquesta edició és la visita guiada a les noves reserves externes que el Museu té a Cervera, a càrrec del director del mNACTEC, Jaume Perarnau. Dissabte 17, a les 11 hores, la visita explorarà el nou espai que conserva més d’un miler d’objectes de grans dimensions pertanyents al patrimoni industrial, tècnic i científic de Catalunya. 

press-clock 25 de juliol 2016