Jornades Europees del Patrimoni 2015

Entre les propostes destaca l’espectacle Big Bounce–Site Specific

El cap de setmana del 9, 10 i 11 d’octubre, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ofereix portes obertes i diverses activitats gratuïtes amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2015. Entre les propostes destacades d’enguany hi ha l’espectacle de dansa Big Bounce – Site Specific, la visita “Els tresors amagats del mNACTEC”, la demostració de vehicles antics en funcionament al pati del Museu i les visites teatralitzades “1910. Un passeig per la fàbrica”.

Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren cada any a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre i, en aquesta edició, conviden a descobrir i potenciar el patrimoni industrial.

Durant tot el cap de setmana l’accés al Museu serà lliure. Les jornades de portes obertes comencen el divendres 9 d’octubre, de 10 a 19 hores, i es mantenen el dissabte 10 i el diumenge 11, en horari de 10 a 14.30 hores. Les activitats programades al mNACTEC tenen un aforament limitat i es recomana fer-ne reserva prèvia a activitats.mnactec@gencat.cat.

PROGRAMACIÓ

Visites teatralitzades i guiades

Dissabte 10 d’octubre a les 12 i a les 13 hores, s’ofereix la visita teatralitzada “1910. Un passeig per la fàbrica”. L’activitat convida a descobrir els antics espais del Museu, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del s XX.

Diumenge 11 d’octubre, a les 10 i a les 11 hores, la visita guiada “Els tresors amagats del mNACTEC”, a càrrec de la conservadora-restauradora Mercè Gual, mostrarà espais habitualment no accessibles del Museu, com les voltes de la teulada, les reserves on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i el taller de restauració.

Espectacle de dansa amb el col·lectiu Big Bouncers

La programació continua diumenge a les 12 hores amb l’espectacle de dansa Big Bounce-Site Specific. El col·lectiu Big Bouncers proposa una intervenció performativa amb un treball centrat en la relació entre el moviment, la paraula i l'espai del Vapor Aymerich, Amat i Jover, seu actual del mNACTEC.

Amb l’espectacle Big Bounce - Site Specific, el col·lectiu ha fet intervencions en d’altres equipaments culturals, com el MACBA, la Casa Elizalde i La Pedrera. En aquesta ocasió, l'especificitat de l’edifici que acull el mNACTEC i els seus orígens serveixen com a detonant per a desplegar un imaginari sobre el qual es construeix una creació específica, única i irrepetible.

Big Bouncers neix l’any 2012 amb l’interès d’investigar i aprofundir en els llenguatges escènics i generar una metodologia de treball pròpia. El col·lectiu artístic reuneix les tres creadores independents Cecilia Colacrai, Anna Rubirola i Mireia de Querol i ha estat guardonat amb l’Aplaudiment a la creació emergent dels Premis FAD d’Arts Parateatrals Sebastià Gasch 2015.

Demostració de vehicles antics en funcionament

Diumenge a les 13 hores es podrà gaudir de la demostració de vehicles antics en funcionament al pati del Museu. Es posaran en marxa diversos vehicles de la primera meitat del segle XX, com ara els automòbils Hispano Suiza Alfons XIII, Ford T i el prototipus Afa.

El mNACTEC

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. La seva missió és mostrar permanentment la implantació i evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.

 

05/10/2015

press-clock 9 d’octubre 2015