Jornada “Vehicles antics: un patrimoni respectuós”

La jornada, organitzada per la Federación Española de Vehículos Antiguos, abordarà el tema del cicle de vida d’un automòbil des de la seva inutilització fins a la seva restauració

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) acollirà el proper dissabte, 5 de novembre, la jornada “Vehicles antics: un patrimoni respectuós”, que aborda el tema del cicle de vida d’un automòbil des de la seva inutilització fins a la seva restauració. La jornada ha estat organitzada per la Federación Española de VehículosAntiguos (FEVA) i coordinada per la Col•lecció d’Automòbils Salvador Claret, i ha comptat amb la col•laboració del mNACTEC.

En els últims anys la pressió mediambiental ha forçat l’aferrallament—o descontaminació— de vehicles a un ritme molt superior al precedent. La manca d’espai on “oblidar” els automòbils en desús i la tendència creixent a escurçar el cicle de vida dels vehicles planteja la possibilitat de la desaparició de “clàssics del futur”, especialment els anomenats populars.

A partir de la pregunta “Quan un vehicle és senzillament vell o un objecte de col•lecció?”, la jornada proposa un diàleg sobre automoció i medi ambient que permeti trobar solucions als reptes que els aficionats troben en el seu dia a dia.

Des de la seva fundació el 1993, els principals objectius de la Federación Española de VehículosAntiguos són mantenir la lliure circulació dels vehicles històrics i fomentar l'ús i la conservació dels vehicles històrics, ja sigui a través de la participació activa en conferències i ponències del sector, la col•laboració amb museus o l'organització de les Jornades de Patrimoni d'Automoció.

press-clock 2 de novembre 2016