Exposició “Patrimoni industrial a la Catalunya Nord”

L’exposició mostra el dinamisme de 37 espais industrials als Pirineus Orientals

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha inaugurat l’exposició transfronterera “Patrimoni industrial a la Catalunya Nord”, que mostra la dinàmica de les indústries del departament francès dels Pirineus Orientals en el passat, el present i el futur. La mostra ha estat produïda pels estudiants del Màster professional de Patrimoni de la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) amb la col·laboració del mNACTEC.

A partir de la constatació que el patrimoni industrial dels Pirineus Orientals és actualment un patrimoni poc visible, l'exposició posa en valor la vessant tradicional del teixit industrial en el context rural transfronterer, mediterrani i pirinenc.

Distribuïda per sectors industrials, l’exposició mostra els canvis importants i el potencial de 37 empreses presents a Catalunya francesa, corresponents a set sectors industrials: tèxtil, fusta i bosc, indústria agroalimentària, energia, química, metal·lúrgia i sector paperer.

La mostra s’ha concebut com un projecte pedagògic i de recerca en museologia i ha estat comissariada per Esteban Castaner-Munoz i Virginie Soulier, professors i investigadors en l’àmbit del patrimoni al Departament d’Història de l’Art i d’Arqueologia de la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD).

“Patrimoni industrial a la Catalunya Nord” es va poder veure el passat mes de juliol a la Cambra de Comerç i Indústria de Perpinyà i es podrà visitar al mNACTEC fins al 27 de novembre. Posteriorment, és previst que l’exposició viatgi a Montpeller i a altres poblacions franceses.

 

press-clock 20 d’octubre 2016