Exposició "Passat industrial, espais de l'oblit"

Una selecció de 70 fotografies de Frank Gómez documenta l'evolució del paisatge industrial a Catalunya

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) acull fins al 14 de gener del 2018 a l’ESPAId’ARTS l’exposició “Passat Industrial, espais de l’oblit”, del fotògraf Frank Gómez. Es tracta d’una mostra fotogràfica que documenta l'evolució del paisatge industrial a Catalunya.

L'exposició presenta una selecció de 70 fotografies realitzades per Frank Gómez que se centren en l’estat d’oblit de molts dels espais industrials d’arreu del nostre territori, que es troben en estat d’abandonament o que avui ja han desaparegut. I molts dels quals havien estat importants motors de desenvolupament de sectors tan diversos com l’enginyeria, l’arquitectura o l’economia.

En el recorregut de l’exposició es mostren imatges de fàbriques dedicades a diferents activitats industrials, majoritàriament al tèxtil, de Terrassa, Sabadell, Castellar del Vallès, Manresa, Berga, Roda de Ter, Taradell, les Masies de Voltregà, Capellades i Barcelona entre d’altres, fetes entre 1985 i 2017.

Les imatges formen part del projecte “Passat Industrial”, que pretén posar en coneixement la riquesa del nostre patrimoni industrial i ajudar a crear consciència de la necessitat de la rehabilitació i de la documentació gràfica per preservar aquest llegat.

El fotògraf 

Frank Gómez Castrillo (Terrassa, 1968) es dedica professionalment a la fotografia des de 1996. L’any 1985, de manera casual, va començar a immortalitzar alguns dels edificis industrials de la seva ciutat, Terrassa.

El pas del temps i l’evolució urbanística li han fet sentir la necessitat de deixar una constància rigorosa de les velles fàbriques que encara es conserven. D’aquí va néixer el projecte fotogràfic “Passat Industrial”.

press-clock 4 d’octubre 2017