Estiu al mNACTEC: Tallers de ciència i tècnica

"Vacances al Museu" convida els més petits a descobrir la ciència i la tècnica

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) proposa tallers infantils d'estiu per aprofitar les vacances descobrint el món de la ciència i de la tècnica.

S'ofereixen una sèrie d'activitats al voltant de la ciència i la tècnica per aprendre, de manera lúdica i entretinguda, aspectes sorprenents al voltant la Festa Major, la meteorologia i la Terra, l’electricitat, la música i el so, l’aigua, i els sentits. Estan dirigits a nens i nenes de 5 a 12 anys i es desenvolupen en diferents espais del museu.

Els tallers s'ofereixen en horari de matí, de 9 a 14 hores, del 26 de juny al 28 de juliol i del 4 al 8 de setembre, coincidint amb el calendari laboral de molts pares i mares. També es posa a disposició un servei d'acollida de 8 a 9 i de 14 a 15 hores.

Del dia 15 de maig i fins al 15 de juny es pot formalitzar la inscripció als tallers i activitats que organitza el mNACTEC, any rere any, coincidint amb els períodes de vacances en col·laboració amb l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC). Les inscripcions es poden realitzar trucant al telèfon 93 789 22 44 en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Les places són limitades i s'atorgaran per rigorós ordre de trucada. Els indecisos poden apropar-se a la sessió informativa que s'organitzarà el divendres 16 de juny a les 18 hores per conèixer la dinàmica dels tallers i les aules on es realitzen.


PROGRAMA

26-27-28-29-30 de juny | FEM FESTA MAJOR
Tenim una setmana per endavant per preparar la Festa Major! Ens endinsarem en la seva història i amb paper matxé farem els nostres capgrossos. Intentarem anar a visitar els capgrossos que surten a la cercavila el dissabte de Festa Major. Cada nen/a farà un capgròs.

4-5-6-7 de juliol | LA METEOROLOGIA I LA TERRA
La meteorologia cada dia és més important a la nostra societat ja que tracta d’explicar el clima i els seus canvis. Parlarem dels diferents fenòmens atmosfèrics: vent, pluja, neu, arc de Sant Martí o llamps, entre d’altres. També́ explicarem com la nostra petjada provoca canvis als climes i al nostre planeta. Construirem un joc de memory meteorològic, utilitzant els conceptes treballats durant el taller.

10-11-12-13-14 de juliol | QUÈ ÉS L’ELECTRICITAT?
Experimentar amb l’electricitat sempre és divertit i serveix per aprendre una mica més sobre aquesta energia. També́ és important conèixer les precaucions que s’han de prendre entorn de l’electricitat per fer-ne un bon ús. Aprofitarem per visitar l’àmbit de l’electricitat de l’exposició́ “Enérgeia” i muntarem uns circuits elèctrics.

17-18-19-20-21 de juliol | LA MÚSICA I EL SO
Jugarem amb la música! Utilitzarem diferents materials de reciclatge per construir divertits instruments. A partir d’un taller, experimentarem amb els sons i esbrinarem com viatja fins a la nostra oïda. * Podeu portar ampolles buides d’aigua grans o petites, capses de sabates, rotlles de paper de cuina, etc.

24-25-26-27-28 de juliol | EXPERIMENTEM AMB L’AIGUA
Parlarem de la importància de l’energia de l’aigua al llarg del temps i de les aplicacions de la seva força per fer moure rodes i turbines. Aprofitarem la calor de l’estiu per fer jocs relacionats amb l’aigua al pati.

4-5-6-7-8 de setembre | ELS SENTITS
Cada dia experimentarem amb un dels sentits i n’observarem la importància. Aprofitarem per visitar l’exposició́ “El cos humà̀: Com sóc jo?”, on podrem experimentar amb els sentits a través dels diferents mòduls interactius.

press-clock 9 de maig 2017