El MNACTEC Bus visita 52 municipis en 6 mesos

Durant aquests sis mesos, el MNACTEC Bus ha rebut 10.884 visitants

Ja fa mig any que el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha posat en marxa un dels seus projectes més innovadors: el MNACTEC Bus. Es tracta d'un espai interactiu i tecnològic que convida el públic a viatjar al passat, el present i el futur de la societat, per endinsar-se d'una forma innovadora en temes com els avanços tecnològics, la transició energètica, la cultura, el transport o el patrimoni industrial.

L’objectiu del projecte és impulsar una nova forma de difondre el coneixement científic i tecnològic a les noves generacions amb formats innovadors, experiències participatives i amb perspectiva de sostenibilitat mediambiental i un marcat caràcter social. Així mateix, es pretén apropar el MNACTEC al públic geogràficament distant, prioritzant les poblacions del medi rural de Catalunya.

Durant aquests mesos de recorregut per Catalunya, el MNACTEC Bus ja ha visitat fins a 52 localitats de 18 comarques catalanes. La majoria de les poblacions visitades (un 69%) són municipis petits, de fins a 5.000 habitants.

Poblacions visitades pel MNACTEC Bus (novembre 2023 - maig 2024)

Grandària de la població

Quantitat

Poblacions de fins a 500 habitants

6

Poblacions de 501 a 2.000 habitants

23

Poblacions de 2.001 a 5.000 habitants

7

Poblacions de 5.001 a 10.000 habitants

10

Poblacions de 10.001 a 50.000 habitants

5

Poblacions de més de 50.000 habitants

1 (Terrassa, acte d’inauguració)

En aquest primer mig any 10.884 persones han pogut gaudir de l’oferta del MNACTEC Bus, de les quals 4.128 han fet visites guiades i 6.756 han visitat l’espai de manera lliure.

El MNACTEC Bus compta amb uns tòtems digitals que permeten recollir el perfil i el grau de satisfacció dels visitants. Durant els sis mesos de recorregut, un terç dels usuaris ha interactuat amb aquests aparells i han valorat la visita amb una mitjana d’excel·lent.

Durant la seva itinerància, també s’han organitzat visites i diversos tallers, xerrades i activitats centrades en dos grans temes: el canvi de model i la nova cultura social, i la tecnologia, ciència i coneixement per a la transició ecològica.

Està previst que el MNACTEC Bus continuï circulant per Catalunya durant tot el 2024 i el 2025. Les properes itineràncies són les següents:

  • 24-26 de maig → Manresa (Bages). Pl. Sant Domènec.
  • 29 i 30 de maig → Gandesa (Terra Alta). Rbla. Democràcia.
  • 31 de maig - 2 de juny → Corbera d'Ebre (Terra Alta). Av. Casal.
  • 5 i 6 de juny → Pinell de Brai (Terra Alta). C. de la Constitució.
  • 7 de juny → La Fatarella (Baix Ebre). Crta. de Camposines, 29.
  • 12 i 13 de juny → Tortosa (Baix Ebre). Parc Municipal Teodor Gonzàlez.

 

Nova oferta d’activitats educatives

El MNACTEC BUS oferirà a partir del mes de juny un seguit d'activitats educatives gratuïtes que conviden a aprendre i a reflexionar a través de l’experiència. Són propostes que aprofundeixen sobre els continguts de l'exposició i que tracten temes com la transformació de la societat, els avenços tecnològics, la sostenibilitat ambiental o el patrimoni industrial.

En aquesta primera fase s’oferiran fins a 9 dinàmiques d’activitats diferents adreçades a públic escolar, familiar i general. El MNACTEC BUS també es posarà a disposició de la ciutadania per poder-hi dur a terme diferents activitats com conferències, taules rodones, presentacions, etc.

En una segona fase es preveu que s'ampliï l’oferta amb tres activitats més, dues d’elles adreçades a públic escolar. I la tercera, adreçada a públic sènior, estarà relacionada amb el desenvolupament de processos comunitaris al voltant de la recuperació de la memòria històrica.

press-clock 24 de maig 2024