El mNACTEC acull dissabte la Impalada 2015

Els 300 participants visitaran l’exposició “Viva Montesa” del Museu

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) acollirà el proper dissabte, 13 de juny, la Impalada 2015, trobada que aplega anualment més de 300 aficionats a les motocicletes Montesa Impala.

Els participants visitaran l'exposició del mNACTEC Viva Montesa” de 17.30 a 19 hores, i el pati del Museu es convertirà provisionalment en aparcament per a més de 300 motocicletes Montesa de diferents edicions del model Impala. Al matí, hi ha previst un recorregut de 190 km entre Barcelona i Terrassa, amb dues dreceres senyalitzades i punts de reagrupament obligatori dels participants a Ullastrell, Manresa i Castellar del Vallès.

La concentració es celebra des del 1979 i està organitzada pel Moto Club Impala, entitat nascuda el 1997 que té per objectiu posar en valor les motocicletes Impala, així com dinamitzar la comunitat de motociclistes amants del model més mític de Montesa.

L’exposició ''Viva Montesa'' presenta la Col·lecció Pere Permanyer, dipositada al mNACTEC, un veritable museu Montesa que es caracteritza per tenir models de totes les tipologies d’aquesta marca. “Viva Montesa” fa un recorregut per la història de la marca catalana a través de 67 motocicletes, tres bicicletes i dos motors. Aquests vehicles, acompanyats de vídeos i imatges emblemàtiques, són els encarregats d’explicar la història de Montesa des dels seus inicis, l’any 1945, remarcant algunes de les etapes socials i esportives més significatives de l'època com l’Operació Impala, l’Operació Crono, les 24 Hores de Montjuïc, els trasllats de la fàbrica motivats pel creixement de l’empresa, l’exportació a nivell mundial, els anuncis publicitaris i l’aparició en premsa, fins arribar a la creació de la societat Montesa-Honda SA, l’any 1986.

 

11/06/2015

press-clock 8 de juny 2015