'Del telègraf a internet', el nou blog del mNACTEC

Un nou espai virtual obert a la conversa sobre la història de les TIC

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el Doctor en Enginyeria Industrial Jordi Castells han iniciat la publicació del blog Del telègraf a internet. Pretén ser un espai virtual obert a la conversa al voltant de la història de les tecnologies de la comunicació, un àmbit que, a més de tenir una història i un contingut complexos i enriquidors, es troba en constant transformació, incidint de forma global i continuada en la societat.

El blog inclou continguts de tipus històric i tècnic, així com referències a la situació actual i tendències més significades. Intenta constituir-se com una eina que ajudi a la divulgació i la comprensió d’un dels fenòmens científics i tècnics més significatius de la nostra societat.

El seu contingut temàtic fa un repàs per la història de les TIC des dels sistemes antics de comunicació, la xarxa de transport o el correu postal fins a la situació actual, passant per la telegrafia, el telèfon, les comunicacions de dades, internet i la telefonia mòbil.

Algunes de les entrades recents fan referència a la Invenció de la web per part de Tim Berners-Lee al Cern, la Viquipèdia, Objectes intel·ligents i Intel·ligència artificial, el Naixement del telèfon, La Nanotecnologia i l'Internet de les coses o la Geolocalitzacó (GPS).

El blog disposa també d'un apartat de Recursos on s'inclouen referències a llibres, articles, documentals, material pedagògic i enllaços que permeten ampliar els coneixements sobre els temes tractats al blog.

El nou espai s’afegeix als blogs del mNACTEC: Patrimoni industrial, La dona al món industrial i El ferro. La publicació dels blogs de temàtica especialitzada respon a l’objectiu del mNACTEC de fomentar el coneixement i la difusió del patrimoni científic, tècnic i industrial català i la història de la industrialització a Catalunya.

press-clock 16 d’octubre 2018