Creix el nombre de visites al Museu del Ciment

Entre gener i maig es va registrar un 77% més de visitants que en el mateix període de 2014

El Museu de Ciment Asland de Castellar de n’Hug ha registrat un total de 3.092 visitants entre l'1 de gener i el 31 de maig de 2015. Aquesta xifra representa un increment d’un 77% respecte el mateix període de l’any anterior, en què aquest espai patrimonial va rebre 1.745 visitants.

L’augment de visitants d’enguany s’atribueix en part a la consolidació i major coneixement de l’oferta turística combinada que inclou el Tren del Ciment, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment, que genera interès per part de les agències turístiques. El pont de l’1 de maig el Museu va rebre una afluència notable de públic, fet que ha contribuït a aquest creixement del nombre de visitants.

Pel que fa al perfil del públic d’aquests cinc mesos, dels 3.092 visitants, 1.094 corresponen a persones que hi arriben com a part d’un grup (majoritàriament turístic o de jubilats, i també escolars). La resta (1.998) correspon a públic general, sobretot familiar.

La fàbrica de ciment Asland, situada al paratge del Clot del Moro, en el municipi de Castellar de n’Hug, es va tancar a la dècada dels anys setanta del segle XX. Les restes avui visibles encara posen de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana, emmarcat en un singular entorn natural. La fàbrica va iniciar l’any 2002 un nou recorregut, convertint-se en el Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, gràcies a la creació d’un centre d’interpretació i a un itinerari extern per les ruïnes industrials de la fàbrica.

El conjunt industrial cimenter Asland és una de les tres seus del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i forma part del seu Sistema Territorial, integrat per 26 centres que expliquen la industrialització a Catalunya. L’any 2005 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

 

15/06/2015

press-clock 15 de juny 2015