Cinema a la fresca: 'The Imitation Game'

La sessió tindrà lloc dijous 16 de juliol, a les 22.00 hores, al pati del Museu

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) organitza el proper dijous 16 de juliol, a les 22.00 hores, una sessió de cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula The Imitation Game (Descifrando Enigma) al pati històric del Museu.

El mNACTEC obrirà portes a les 21 hores amb servei de bar al pati. El preu de l’entrada és de 2 euros i es pot fer reserva prèvia a través del web www.mnactec.cat o enviant un missatge a activitats.mnactec@gencat.cat.

The Imitation Game (Morten Tyldum, 2014) va guanyar l'Oscar 2014 al millor guió adaptat i és un pel·lícula biogràfica sobre el matemàtic britànic Alan Turing, famós per haver desxifrat els codis secrets nazis continguts a la màquina Enigma, fet que va determinar l'esdevenir de la II Guerra Mundial (1939-1945) en favor del bàndol aliat. Lluny de ser admirat com un heroi, Turing va ser acusat i jutjat per la seva condició d'homosexual l’any 1952.

La nit de la projecció, al vestíbul del Museu s'exposarà la rèplica de la màquina Enigma que es mostra habitualment a l’exposició “L’enigma de l’ordinador” del mNACTEC. Primerament, la màquina Enigma fou utilitzada en l’enviament de missatges dins de l’àmbit comercial i industrial però ben aviat es va aplicar al context militar, i es va convertir en una de les màquines protagonistes de l’encriptació en la II Guerra Mundial.

 

13/07/2015

press-clock 13 de juliol 2015