Visita guiada “Vapor i Carbó” i “Electricitat”

Coneixerem dues fonts d'energia que han estat motor de la societat

Visitarem dos àmbits de l’exposició “Enérgeia” i manipularem diferents experiments interactius per entendre els orígens del vapor. Acompanyats d’un monitor veurem com el carbó i la màquina de vapor han estat inseparables i han estat el motor de la revolució industrial. A Catalunya van tenir una gran importància quan, al 1832, el Vapor Bonaplata de Barcelona va iniciar les seves activitats i es va convertir en la primera fàbrica accionada amb vapor.

En l’altre àmbit veurem diferents tipus d’electricitat: electricitat estàtica, química i electromagnetisme. Ens explicaran objectes històrics com la dinamo de Gramme o la botella de Leiden i podrem manipular algunes experiències d'electrostàtica i magnetisme. Comentarem les principals formes de generació d’electricitat i el funcionament de les centrals tèrmiques i les hidroelèctriques. En les aplicacions de l’electricitat observarem una gran varietat d’invents.

Activitat recomanada a partir de 8 anys. Els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult durant l'activitat.

Es poden fer reserves a través del web fins al divendres anterior a l'activitat a les 13h. A partir d'aquella hora, les reserves s'han de fer per telèfon al 93 736 89 66.

Vols estar al dia de les activitats familiars? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Visita

Categoria: Família

Duració: 1 hora

Preu: 1 euro (entrada a part; menors de 8 anys tenen entrada gratuïta)

Dates: