Tecnologia i innovació: Taller “Anatomia d’un mòbil”

Reflexionem sobre aspectes ocults de l’ús dels mòbils com l’explotació de recursos planetaris, el treball humà, les deixalles electròniques o la toxicitat

Taller participatiu que consisteix en desenvolupar una dinàmica de mapeig col·lectiu per tal d'indagar i reflexionar sobre els elements necessaris i constitutius d'un telèfon mòbil que van més enllà de la simple aparença: els elements químics, l’explotació de recursos planetaris, el treball humà, part de les infraestructures (transport, satèl·lits, cables submarins, centres de dades), el consum d’energia, les deixalles electròniques i la toxicitat.

L'objectiu és que els participants puguin visualitzar la complexitat del desenvolupament tecnològic, ja que el mòbil és un bon exemple sobre el qual s’entrellacen aspectes científics, socials, històrics i ambientals.

Activitat recomanada a partir de 12 anys

Idioma: català

Condicions:

  • Aforament limitat a 25 persones.
  • Els infants hauran d'anar acompanyats d'un adult.
  • Es recomana fer reserva prèvia al formulari de reserves d'aquesta pàgina.
  • Es recomana arribar 30 minuts abans de l'inici de l'activitat. Les reserves es mantindran fins a 5 minuts abans de l'hora d'inici. Si no recolliu les entrades abans d'aquest termini, les reserves quedaran anul·lades i les places es posaran a disposició d'altres visitants.

→ Accessibilitat:

  • Activitat accessible per a persones amb cadira de rodes. La informació de l'activitat es transmet a través de la vista i de l'oïda.
  • L'activitat disposa de bucle magnètic individual sota demanda.
 

Vols estar al dia de les activitats familiars? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Taller

Categoria: Família

Durada: 1 hora i 30 minuts

Preu: 1 euro

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles