Presentació del llibre ‘Històries Morboses (1348-1809’), de Joan Soler Jiménez

També es presenta un dossier didàctic adreçat a tots els cursos escolars per estudiar l'impacte de les malalties contagioses a les poblacions del Vallès

El dijous 15 d’abril, a les 19.00 h, tindrà lloc al MNACTEC la presentació del llibre Històries Morboses (1348-1809), de Joan Soler Jiménez. La presentació anirà a càrrec de Joan Soler Jiménez, director de l'Arxiu Històric de Terrassa i autor del llibre, i de Sílvia Comellas Compte, coordinadora Àrea Vallès d'Arqueolític.

El llibre Històries Morboses (1348-1809) és un repàs exhaustiu a les pandèmies i epidèmies històriques que van impactar sobre la població de Terrassa durant l'època medieval i els primers anys de la revolució industrial. A partir de la documentació de l'Arxiu de Terrassa, s'han pogut resseguir les mesures que la població prenia per evitar el contagi de malalties infecciones, com afrontar els problemes de neteja i higiene, i com curar aquestes malalties. Hi trobem mesures molt semblants a les que ara estem prenent per fer front a la Covid-19. L'edició incorpora un estudi i 111 documents inèdits que permeten conèixer de primera mà, a partir de fonts originals i autèntiques, com els nostres avantpassats van afrontar les crisis sanitàries.

En paral·lel, i aprofitant la recerca feta, es presenta també un dossier didàctic adreçat a tots els cursos escolars tant de infantil, primària com secundària per estudiar l'impacte de les malalties contagioses a les poblacions del Vallès. Aquest producte està pensat perquè els infants comprenguin el context en què vivien les persones del passat i com s'enfrontaven a situacions que en aquella època no eren gens excepcionals.

L’acte es farà a l’auditori del MNACTEC, amb un aforament reduït al 50%. Cal fer reserva prèvia. Consulteu les mesures adoptades al MNACTEC per la Covid-19.​

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Presentació

Categoria: Recerca i divulgació

Durada: 1 hora

Preu: Gratuït

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles